spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 25 de juny de 2014

Insubmissió a les aules

Un cop més la societat catalana ha demostrat que quan la política es fa malament al Congrés, la gent la desfà als carrers. Som Escola i altres entitats de la societat civil, sindicats, partits i la comunitat educativa en ple van sortir al carrer el passat 14 de juny per rebutjar la llei Wert. Però no era una mera protesta. Era un advertiment: ja n'hi ha prou! Ja n'hi ha prou d'intentar assassinar una llengua, ja n'hi ha prou d'intentar fragmentar el català de les Illes, el País Valencià i el Principat, ja n'hi ha prou de voler fracturar la societat.

Els Països Catalans veiem amenaçada la llengua catalana, i en Jaume Sastre ja porta més de 40 dies de vaga de fam. Ja n'hi ha prou que al segle XXI i en democràcia, s'hagi de reclamar el respecte i la preservació d'una llengua mitjançant una vaga de fam.

Gandhi ja ho deia: Quan una llei és injusta, el més correcte és desobeir-la. La història sempre ens ha alliçonat en aquest sentit, des de Sòcrates, passant per Bertran Russel i Luter King, entre d'altres.

A casa nostra, els col·lectius antimilitaristes ho tenien molt clar i gràcies a la insubmissió es va abolir el servei militar.

Si tenim clar que la política està al servei de les persones i no al revés, la Llei Wert no es podrà aplicar, perquè cada dia que passa i cada dia que intenten amenaçar el poble català, sorgeix com a resposta una societat més madura i empoderada. I contra una societat forta i cohesionada no es pot lluitar.


Núria Clotet Agut
Secretària de Moviments Socials

Arcadi Oliveres i Teresa Forcades, l’esquerra en majúscules
Arcadi Oliveres i Teresa Forcades, l’esquerra en majúscules

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web