spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 19 d'octubre de 2017

Joan Capdevila, a De Guindos: “Té bemolls que hagin estat incapaços de redactar un sol decret per obligar les empreses en paradisos fiscals a tributar al seu país”

El diputat d’Esquerra Republicana al Congrés Joan Capdevila ha dit aquest dijous adreçant-se al ministre d’Economia, Luis de Guindos, que “té bemolls” que empreses de l’Íbex 35 tinguessin a principis d’any 696 filials en paradisos fiscals  “i vostès hagin estat incapaços de redactar un sol decret per obligar-les a tributar al seu país”. Ho ha posat en contrast amb el Real Decret que avui ha convalidat el ple del Congrés, amb els vots de PP, PSOE i Ciudadanos, perquè empreses que vulguin deixar la seu social de Catalunya tinguin facilitats per fer-ho amb un simple acord dels seus consells d’administració i no de les juntes d’accionistes, “que en són els veritables propietaris”.
 
Es tracta, segons Capdevila, d’una argúcia “per aconseguir el titular que les empreses fugen de la Catalunya independentista”. Una situació que, a més, ha relativitzat perquè “a Catalunya hi ha 260.000 empreses”. “Vostès que sempre parlen de les majories silencioses s’haurien de llegir els comunicats de PIMEC i CECOT per entendre quina és la realitat i la posició de les pimes catalanes”.
 
Per Capdevila, el decret que avui s’aprovava “no deixa de ser un a por ellos de guant blanc”. Des de la tribuna del Congrés, el diputat republicà també ha recollit la denúncia del comitè d’empresa de Seat a Martorell, en el sentit que s’han rebut “pressions polítiques i monàrquiques” perquè l’empresa deixés Catalunya. “Desmenteixi o desautoritzi a qui fa aquestes trucades gangsterils”, ha exigit al ministre, contundent.
 
 
Per Capdevila, la seguretat jurídica de les empreses de Catalunya “està garantida per moltes campanyes de la por que vulguin imposar”. El que tothom ha pogut comprovar, ha afegit, és que el govern espanyol “no té cap inconvenient ni cap escrúpol per supeditar la bona marxa de l’economia als interessos polítics”, ni tampoc a actuar en contra de l’economia catalana “encara que sigui a costa de llançar missatges d’inestabilitat i incertesa”, ignorant que “en economia tot es basa en les reputacions creuades”. 

Joan Capdevila, durant la seva intervenció d'avui al ple del Congrés
Joan Capdevila, durant la seva intervenció d'avui al ple del Congrés

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web