spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 24 de juliol de 2017

Joan Olòriz, amb les autoescoles catalanes a Madrid per demanar que s’acabi el conflicte amb els examinadors

El diputat d'Esquerra Republicana al Congrés Joan Olòriz ha acompanyat aquest dilluns representants de les autoescoles catalanes al Registre de la cambra baixa, on han presentat la petició perquè es desbloquegi d’una vegada el conflicte entre la Direcció General de Trànsit i els examinadors, que està perjudicant al voltant de nou mil centres arreu de l’Estat que es dediquen a la formació de nous conductors.

 

Ha estat el resultat d’una concentració que ha reunit als volts del Congrés unes 500 persones, representants també d'altres autoescoles d'arreu de l'Estat, que s’han adherit a la iniciativa de les autoescoles catalanes per fer arribar la seva demanda als partits.

 

Olòriz, que és portaveu d’Esquerra Republicana a la comissió de Seguretat Viària del Congrés, s’ha adreçat després als concentrats, davant dels quals ha adquirit el compromís de fer el seguiment de la iniciativa registrada avui i “fer tot el que estigui a les nostres mans per resoldre aquest conflicte, que està comprometent el futur de les autoescoles catalanes i d’arreu de l’Estat” i que està perjudicant, també, “els milers de persones que s’estan quedant sense exàmens per culpa d’aquesta situació”.

 

Com ja va dir la setmana passada en la compareixença del director general de Trànsit, Gregorio Serrano, davant la comissió de Seguretat Viària, Olòriz ha reiterat que el govern espanyol “ha permès que el que era un problema s’hagi convertit en tres”, ja que el bloqueig en la negociació amb els examinadors ha repercutit en autoescoles i alumnes. “Hi ha la capacitat perquè el conflicte es resolgui demà mateix, i hem d’impedir que la situació es compliqui a partir del setembre, com és l’amenaça”, ha conclòs el diputat.

Tot passa per fixar un complement transitori de productivitat per als examinadors, ja previst per la Direcció General de Trànsit, "que pemeti desbloquejar el conflicte actual i continuar negociant per establir el marc definitiu". Farà falta, després, abordar com es recuperen els exàmens que no s'han pogut fer i com s'ajuda les autoescoles a compensar la situació límit a què els ha portat el litigi.

Joan Olòriz, aquest matí amb representants de les autoescoles davant del Registre del Congrés
Joan Olòriz, aquest matí amb representants de les autoescoles davant del Registre del Congrés

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web