spotify instagram youtube Twitter Facebook
Divendres, 29 de setembre de 2017

Junqueras: "Amb la superació de la por comença el camí de la llibertat. Persistiu, Catalans. Persistiu!"

L’avinguda Maria Cristina de Barcelona ha quedat petita aquesta nit per acollir el darrer acte de la campanya pel Sí al referèndum de l’1 d’octubre amb gairebé 100.000 persones. Amb un ambient festiu i reivindicatiu, el vicepresident del Govern i president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha assegurat que el diumenge tots els ciutadans podran votar i que ja estem guanyant perquè hem perdut la por. “Amb la superació de la por comença el camí de la llibertat”, ha cridat el vicepresident. “Si estem aquí és per constuir un món millor per tots nosaltres i els nostres fills. Catalans persistiu, persistiu!”, ha sentenciat.  

Junqueras ha volgut destacar i agrair tot allò que estan fent molts i molts ciutadans els darrers dies per permetre que es pugui votar el proper diumenge: “Gràcies als estudiants, als estibadors, als bombers, als pagesos, als impressors, als mestres! Gràcies al poble!”, ha afirmat. I ha aprofitat per transmetre un missatge d’agraïment també dels detinguts la setmana passada. “Gràcies per les cassolades i les vostres cançons que van sentir des de dins les cel·les”, ha dit. 

El vicepresident ha destacat que l’Estat ha posat moltes traves, però aquestes han fet l’independenisme més fort. “Tots som conscients que ens han posat totes les traves, però també hem après que en la superació de cada repte ens fem més forts, ens expliquem millor i el mon ens mira amb més simpatia”, ha afirmat. “Gràcies per haver començat a ser lliures”, ha afegit. Junqueras ha conclòs recordant que s’ha perdut, però ha arribat l’hora de la victòria: “Demòcrates d’arreu del mon, som el fruit de moltes derrotes, però estic convençut que som la llavor de totes les victòries!”. 

La secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha destacat que els darrers dies han estat com mesos sencers, però “els hem superat i hem aguantat la repressió política”. “Què coi es pensaven? Es pensaven que ens deixaríem aixafar els nostres drets? Es pensaven que ens deixaríem arrencar els cartells? Som aquí malgrat ens han perseguit i escorcollat. Volem votar i ho volem guanyar tot”, ha afirmat Rovira, que ha agraït la força de la gent durant tota la campanya: “Visca, visca i visca els clavells, les cassoles i els tambors. Així es fa la democràcia!”, ha cridat. 
 
Sabeu per què resistim? Perquè l’1 d’octubre escollirem i decidirem el nostre futur”, ha afirmat Rovira. “Tenim a les nostres mans la possibilitat de guanyar-ho absolutament tot. Quins ciutadans a Europa tenen aquesta possibilitat? No ho deixem escapar. Diumenge tots a votar. Tot i que diumenge no només votarem, ho guanyarem tot”, ha sentenciat.  

La secretària general ha defensat també que aquest diumenge cal decidir entre mantenir-se a “la banda dels immobilistes i dels que ens fan anar 10 anys enrere” o dels que “volem escollir avançar, progressar, poder treballar millor per tota al gent que viu al nostre país”. “Volem decidir entre tots construir la República Catalana i això comença diumenge!", ha conclòs. 

La diputada de Junts pel Sí, Magda Casamitjana, ha volgut adreçar-se a tots els policies nacionals i guàrdies civils que han vingut els darrers dies a Catalunya per evitar que els ciutadans puguin votar. “Visitants uniformats sigueu abans de tot benvinguts a casa nostra, i mentre hi sigueu gaudiu i apreneu de la Catalunya pacífica, democràtica, diversa i determinada a votar el dia 1”, ha afirmat. “Volen que no votem. I, per això, busquen urnes, paperetes, el que vulguin, però que escoltin el poble català, votarem”, ha afirmat. 

Casamitjana també ha defensat que la llibertat no es pot negociar amb cap oferta d’última hora: “La llibertat no és negociable, no ens vendrem mai més per quatre quartos, això va de la dignitat d’un poble”, ha sentenciat Casamitjana, que ha volgut concloure amb un missatge pels votants socialistes: "Apel·lem als socialistes, no tingueu por, veniu a votar amb nosaltres, voteu Sí o No, però participeu". 

L’acte l’ha iniciat el cantant i diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach, que ha interpretat L’estaca després de molt de temps de no haver-la cantat públicament i 41 anys després d’haver-la composat. I tot seguit, ha llegit fragments de la carta de Josep Maria Jové i Lluís Salvadó.

Junqueras:
Junqueras: "Amb la superació de la por comença el camí de la llibertat. Persistiu, Catalans. Persistiu!"

© 2019 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web