spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 1 de maig de 2012

Junqueras: 'Catalunya no necessita lliçons d'austeritat d'un Govern espanyol que va en direcció contrària a Europa'

El president d’ERC reivindica en la diada de l’1 de maig la defensa de les empreses, els llocs de treball i els drets socials dels catalans

El president d'ERC, Oriol Junqueras, acompanyat per membres de la direcció del partit i dels grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i del Congrés de Diputats, ha participat a la manifestació del Dia dels Treballadors celebrada avui a Barcelona. El president d’ERC, davant els anuncis de noves retallades del Govern espanyol i les amenaces d’intervenció sobre les comunitats autònomes, ha manifestat que els ‘ciutadans de Catalunya som els que paguem més impostos del món, i com a exemple tenim que el tipus marginal de l’IRPF a Catalunya és el més alt del món. Per tant, els ciutadans de Catalunya no necessitem lliçons d’austeritat de ningú, i menys d’uns governs espanyols que sempre han estat profundament irresponsables’. Junqueras ha lamentat que ‘quan tot Europa comença a canviar de direcció, i a apostar pel que ERC sempre ha defensat, que és que al costat de les polítiques d’austeritat ha d’haver-hi polítiques de creixement econòmic i d’ocupació, l’Estat espanyol és l’únic que continua anant en direcció contrària a Europa i en direcció contrària a les necessitats dels ciutadans de Catalunya’.

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha explicat que ‘la política econòmica que desenvolupa el Govern espanyol és clarament contraproduent i perjudica clarament l’economia. De fet, cada dia hi ha més aturats, hi ha recessió productiva i la prima de risc és més alta’. El líder republicà assegura que ‘el Govern espanyol ho fa malament. I quan el Govern espanyol persisteix a fer-ho malament la nostra obligació i responsabilitat és ser al carrer al costat de la nostra gent’. Junqueras s’ha refermat que ‘ERC serà al carrer al costat dels treballadors, dels autònoms, dels empresaris, i per salvar les empreses, els llocs de treball, i els drets socials dels ciutadans de Catalunya’.

Prèvia a la manifestació, Esquerra ha fet l’ofrena floral al monument a Francesc Layret. El president d’ERC, Oriol Junqueras, acompanyat de representants del Fòrum Síndical d’ERC, del portaveu de les JERC, Gerard Gómez del Moral, i de la presidenta de la Federació de Barcelona, Patrícia Gomà, ha recordat la figura dels sindicalistes Francesc Layret i Salvadó Seguí.

Acte d'homenatge d'ERC a Francesc Layret a Barcelona
Acte d'homenatge d'ERC a Francesc Layret a Barcelona

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web