spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 14 de setembre de 2017

Junqueras: "Tot el que queda per fer només depèn de nosaltres. Sortim a votar massivament l’1 d’octubre"

El bloc del sí ha iniciat aquest vespre la campanya del referèndum de l’1 d’octubre al Tarraco Arena de Tarragona davant més de 9.000 persones i unes 3.000 que s’han quedat fora del recinte. L’acte ha comptat amb els representants de les entitats sobiranistes i tots els partits que defensen el sí, entre els quals Esquerra Republicana ha comptat amb una important representació amb consellers, diputats, senadors, alcaldes i altres integrants del partit. 

El vicepresident del Govern i president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha encoratjat a sortir a votar massivament l’1 d’octubre per guanyar la república catalana. "No està tot fet, però tot el que queda només depèn de nosaltres. Sortim a votar massivament l’1 d’octubre”, ha afirmat Junqueras. 

El president d’Esquerra ha reivindicat que durant anys l’independentisme ha recorregut el país assegurant que construiria una majoria social que acabaria a les institucions i des d’allà posaria “el futur en mans de la gent a través del referèndum”, fet que s’ha complert, ha assegurat. “Hem après que la nostra força està en el fet d’assumir els reptes de forma massiva i col·lectiva, omplint i desbordant carrers, places, pobles i ciutats i també les urnes. Aquest és la nostra força”, ha proclamat Junqueras.

El vicepresident del Govern ha destacat els èxits d’aquesta mobilització: “És la mobilització de tots i cadascun de nosaltres la que explica perquè avui el president de la comissió europea ha dit que si Catalunya vota que sí hauran de reconèixer la nova república”, ha afirmat. 

Junqueras ha recordat que les amenaces no podran aturar el referèndum, perquè responem massivament: “Quan amenacen els nostres alcaldes i regidors, responem amb més alcaldes. Aquest vespre ja són més de 750 alcaldes compromesos amb el referèndum”, ha avançat. “Vam fer un web per saber quanta gent estava disposada a col·laborar amb el referèndum. En necessitàvem 5.000 i ja som més de 47.000”, ha afegit. 

Junqueras ha destacat que el sí està molt mobilitzat, “perquè sobren les raons”, però que també caldrà mobilitzar el no: “Com que el sí està molt mobilitzat és molt important que mobilitzem el no. Això va de democràcia”. Junqueras ha acabat la seva intervenció destacant que l’independentisme està guanyant: “Encara que no ho sàpiguen ja hem guanyat. Ens queda guanyar i tornar a guanyar. Guanyar sempre i guanyar per tothom. Guanyar una república de llibertat, justícia i dignitat. És a les nostres mans”, ha sentenciat.

La secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha volgut enviar un missatge a aquells que amenacen i “que demanen cada dia que ens reconsiderem”: “som aquí determinats i ferms. Tenim clar el camí cap a la república catalana lliure”. Rovira ha reivindicat que el veritable debat que està en joc aquest 1 d’octubre és entre el canvi social, el progrés, i l’immobilisme. “Sentirem a dir coses molt estranyes perquè hi ha gent obstinada a dir que això va de Catalunya i Espanya, a fer-nos creure que això només va de dues banderes, però nosaltres sabem que el veritable debat polític és entre aquells que es volen quedar igual i mantenir l’statu quo i aquells que volem el canvi i volem progressar”, ha afirmat la republicana.  

El dia 1 d’octubre el debat polític que ens interpel·la és entre aquells que destinen recursos públics a trens que no porten enlloc i aquells que lluitem pel corredor mediterrani. Haurem d’escollir entre impugnar i suspendre instruments que generem aquí per lluitar contra la pobresa energètic i aquells que afavoreixen a les elèctriques que ens fan pagar la llum més cara d’Europa”, ha sentenciat. “El debat que tenim sobre la taula és el de tenir totes les oportunitats i construir una república lliure i digne. Això va de llibertat, dignitat i justícia. El dia 1 votarem que sí i guanyarem”, ha conclòs Rovira.

També ha intervingut la diputada de MES al grup de Junts pel Sí, Magda Casamitjana, que ha volgut defensar l’espai del socialistes que volen votar sí en aquest referèndum: “Som socialistes, sí. Som els socialistes del sí, sí. Socialistes de la Catalunya-estat, sí. Socialistes que no tenim por a decidir. Som els socialistes de carrer, els socialistes de cor i els del dret a decidir”, ha proclamat.

Junqueras:
Junqueras: "Tot el que queda per fer només depèn de nosaltres. Sortim a votar massivament l’1 d’octubre"

© 2019 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web