spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dissabte, 23 de setembre de 2017

Junqueras: “Visca la democràcia!, y Viva la España democrática que tiene una oportunidad de renacer y de hacerse valer en el referéndum del 1 de octubre en Catalunya!”

El vicepresident del Govern i president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, a Vilafranca davant de gairebé 2000 persones ha insistit que “l’1 d’octubre, paperetes a la mà i a omplir les urnes. Visca la democràcia! Visca l’oportunitat democràtica de l’1 d’octubre y viva España democrática que tiene una oportunidad de renacer y de hacerse valer en el referéndum del 1 d’octubre en Catalunya”. Junqueras ha insistit que “la democràcia també és una palanca de canvi a Espanya, i la millor i l’única moció de censura possible a Mariano Rajoy i el govern del PP és el referèndum a Catalunya”.

Junqueras ha explicat que “l’únic partit de govern a Europa investigat per corrupció, el PP, vol intervenir als que governem amb més de 86 anys de netedat. Volen impedir el dret de vot fins i tot als que estan d'acord amb ells i volen votar que No”.

El president d'Esquerra Republicana s'ha adreçat directament als agents de la Guàrdia Civil desplegats al país: “todos nosotros somos gente honrada y honesta, las personas a las que detuvieron son personas honradas y honestas, que pertenecen a una organización política con 86 años de historia i ningún caso de corrupción y los que les ordenan estas detenciones y intervenciones es evidente que no pueden decir lo mismo. No estan libres de corrupción”

Junqueras, que ha agraït en nombroses ocasions durant el seu discurs l'escalf de la gent, ha posat de deures pels propers dies “omplir les places de viles i ciutats per expressar el compromís amb la democràcia, i que dediquem els dies que queden a mobilitzar tantes persones que sigui possible per anar a votar”.

El president d'Esquerra Republicana ha recordat que “alguns els propers dies hauran de decidir si decideixen posar el futur del poble en mans del poble o decideixen fer d’escolanets i posar-li el camí pla al PP.”

La secretària primera de la Mesa del Parlament i adjunta a presidència d’Esquerra Republicana per a les relacions institucionals d’Esquerra Republicana, Anna Simó, ha defensat que “tot el que hem guanyat de drets socials i llibertats amb les lluites de molts anys no ens ho poden arrabassar ni 12 magistrats d'un TC ni un govern ple de corruptes com el PP”.

Simó ha agraït el suport de la gent, el seu compromís i ha preguntat al PP “quanta gent anirà als jutjats quan els jutgin per fi per corrupció?, perquè a nosaltres ens ve tanta gent?, perquè tenim clar que defensem la dignitat del país i que tenim les mans netes i lliures per dur el país a la seva plenitud política i social”.

Anna Simó s'ha dirigit també al PSOE: “gent del PSOE que no us fa vergonya que apliquin el 155, no us fa vergonya? Esteu tancat la vergonya dels socialistes que us van precedir”.
Simó filòloga de professió, ha parlat de paraules, “vull parlar de paraules com coratge, solidaritat amb els companys de l'ANC i Òmnium, agraïment, orgull, i autoestima del que estem fent”.

Simó ha reiterat que només està a les nostres mans afortunadament guanyar la batalla democràtica de l'1 d'octubre i després en defensa dels resultats, i ha fet una crida al poble espanyol de classes populars “despertat i camina d'una vegada contra l'oligarquia que beu dels privilegis del 78. Et donem la mà, camina amb nosaltres, i fes-ho també Europa”.

El conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Raül Romeva, ha insistit que “votar no és delicte, fer un referèndum no és delicte”. Romeva ha destacat un cop més que “no va de votar sí o votar No, sinó de drets i llibertats i dels que apliquen el 155 per la porta del darrere perquè no tenen el coratge de fer-ho de cara”.

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha explicat que “el món ens mira i té molt clar que tothom a Catalunya volem construir futur, defensar els nostres drets, reivindicar el dret a votar i sabem com fer-ho i estem demostrant al món la manera de fer-ho a la catalana, de forma pacífica, en positiu, valenta, i cada cop sumant més gent amb el crit de llibertat. No caurem a les provocacions per més que vulguin”.

La portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Vilafranca, Mònica Hill, que ha obert l'acte, ha explicat que “la gent s’ha empoderat i ha descobert que el poble pot decidir, i no volen renunciar a aquest dret”. Hill ha assegurat que “ja som República, i ells ho saben, i per això tenen tanta por. Aquest poble ja ha desconnectat i per això tenim tanta força. L’1 d’octubre votarem i no ens deixarem perdre l’oportunitat de ser lliures, a votar i a guanyar”, ha reblat.
El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, a Vilafranca del Penedès
El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, a Vilafranca del Penedès

© 2019 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web