spotify instagram youtube Twitter Facebook
Divendres, 28 de novembre de 2014

La Comissió Pujol no ha de ser un seminari d’estiu, ha de servir per fer un país net

El Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya, juntament amb el grups d’ICV, C’s i la CUP, ha sol·licitat aquest divendres ampliar en 22 noms la llista de compareixents a la Comissió d’Investigació sobre el frau i l’evasió fiscals i les practiques de corrupció política. 'Es tracta de veritables experts en l’àmbit de la corrupció que ningú pot discutir que tenen informació rellevant per aquesta Comissió; sense ells aquesta Comissió perd el sentit', ha declarat el portaveu adjunt del Grup Parlamentari d’ERC, Oriol Amorós.

'Tot i que hi ha moltes compareixences aprovades, molts són noms de l’Acadèmia: una Comissió d’investigació no és un seminari d’estiu; ha de servir per fer un país net', ha insistit el diputat, subratllant que 'per fer un país nou, cal trencar amb aquest passat amb què no hi volem tenir res a veure'.

Del centenar de testimonis que els quatre grups parlamentaris volien cridar a comparèixer i que han estat vetats, ERC, ICV, C’s i CUP han consensuat una llista de 22 noms que consideren imprescindibles i que inclou: Macià Alavedra, Lluís Prenafeta, Daniel Osàcar, Javier de la Rosa, Félix Millet, Jordi Montull, Luis Pascual, Joan Piqué, Luis García, Vicenç Gavaldà, Fidel Pallerols, Lluís Gavaldà, Bartomeu Muñoz, Marc Escolà, Jaume Figueres, Josep Maria Penin, Cristina Isabel de Francisco, José María Aznar i Felipe González. 'Es pot fer una Comissió per lluitar contra la corrupció sense cridar Millet i Montull?', s’ha demanat Amorós.

'És estrany que fem comparèixer gent del cas Mercuri i no del cas Pretòria, quan tots dos casos tenen a veure amb el frau en l’àmbit local. Potser és perquè en un hi són PSC i CiU, i a l’altre només PSC', ha recordat el diputat d’Esquerra, fent una crida a reflexionar als dos partits que anteriorment havien vetat les compareixences sol·licitades. 'Que no es tapin les vergonyes', ha insistit el diputat.

'Atès que el fiscal Villarejo ha denunciat públicament que el govern de l’Estat el pressionava per no investigar l’entorn Pujol, les compareixences de Felipe González i José María Aznar són imprescindibles, així com volem comptar amb el testimoni de dues regidores valentes que van fer front a la corrupció: Itziar González i Carme Garcia', ha afegit Amorós.

Més enllà de la llista acordada amb la resta de grups, Esquerra es reserva el dret de sol·licitar noves compareixences a la Comissió.

Oriol Amorós al Registre del Parlament
Oriol Amorós al Registre del Parlament

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web