spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 27 d'octubre de 2009

La Generalitat impulsa equipaments esportius a Barcelona amb una subvenció de 7 milions d’euros

La Generalitat impulsa la construcció de nous equipaments esportius a la ciutat de Barcelona. El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, han signat aquesta tarda al Palau de la Generalitat un conveni a través del qual el Govern atorgarà una subvenció de 7 milions d’euros al consistori fins l’any 2011 perquè tiri endavant els projectes previstos en el Pla director dels equipaments esportius de la ciutat. “Avui fem un bon servei als ciutadans de Barcelona i de Catalunya”, ha manifestat el vicepresident del Govern, qui ha destacat la importància d’un document que permetrà consolidar Barcelona com “un factor de potenciació de la imatge internacional de Catalunya”. “Barcelona és la clau que ens obre com a país tots els panys”, ha dit en l’acte en què també ha participat la secretària general de l’Esport, Anna Pruna.

El conveni recull la col·laboració entre les dues administracions en matèria esportiva en cinc àmbits concrets. En primer lloc, preveu que la Generalitat atorgarà a través del Consell Català de l’Esport una subvenció plurianual (2009-2011) a l’Ajuntament de Barcelona per impulsar les obres de construcció, reforma, ampliació o millora de les infraestructures previstes al Pla director d’equipaments esportius de la ciutat. Tal com va aprovar l’executiu en la reunió del passat 20 d’octubre, l’import de la subvenció es distribuirà al llarg dels propers tres anys. Enguany el consistori rebrà 1,6 milions d’euros, el 2010 l’aportació del Govern serà de 3 milions i, finalment, el 2011 l’ajut serà de 2,4 milions.

En segon lloc, estableix també la col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament Barcelona en l’organització d’esdeveniments esportius d’abast internacional o que siguin de referència per al conjunt del país. Al mateix temps, però, fixa la necessitat de potenciar l’esport de base i en particular l’esport escolar, amb l’organització dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya i el Pla Català d’Esport a l’Escola. Un programa que, segons ha manifestat el vicepresident del Govern, “és un èxit absolut”, amb la participació de 7 de cada 10 instituts. “Mai com ara tants infants, joves i adolescents havien practicat esport”, ha dit.

El conveni també preveu intensificar la col·laboració de les dues administracions en la posada en marxa del Pla d’Activitat Física, Esport i Salut de la Generalitat i el Pla Barcelona, Activitat Física i Salut que està ultimant el consistori. I finalment, estableix també que les dues parts treballaran conjuntament en projectes vinculats a la recerca i la indústria esportiva. I és que, tal com ha recordat Josep-Lluís Carod-Rovira, l’esport és “un dels sectors econòmics més potents” de Catalunya, “hi ha una dimensió estrictament econòmica de l’esport”. Actualment Catalunya compta amb més de 400 empreses dedicades al sector que facturen al voltant de 4.200 milions d’euros i ocupen 22.500 treballadors.

Segons l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, amb el conveni “el que fem és sumar esforços, concretar estratègies compartides”, cosa que, segons ha dit, és “una expressió d’una intel·ligència col·lectiva”.

El conveni estarà vigent fins el 31 de desembre de 2011. Una comissió paritària de seguiment integrada per dos representants de cada part serà l’encarregada de fer el seguiment del conveni.

Jordi Hereu, Josep-Lluís Carod-Rovira i Anna Pruna
Jordi Hereu, Josep-Lluís Carod-Rovira i Anna Pruna

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web