spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 18 de setembre de 2014

Les gaites de la història truquen a la porta de La Moncloa i Rajoy haurà d'escollir entre les urnes i la força

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, ha advertit aquest dijous al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que ‘les gaites de la història’ truquen a la seva porta i finalment haurà ‘d'escollir entre les urnes i la força’. ‘La diferència entre Catalunya i Escòcia és una urna’, ha dit en l’esmorzar informatiu del Fórum Nueva Economia que avui s’ha celebrat a Madrid i on ha respost al president espanyol que el que és ‘un torpede de flotació’ a Europa és ‘no obeir les essències de la democràcia’ perquè ‘votar és la millor solució per evitar conflictes’.

També s'ha mostrat convençut que el 9-N se celebrarà la consulta, i ha recordat que ‘tècnicament el govern català està preparat per celebrar qualsevol comici’. Segons Bosch, ara per ara la ‘no consulta’ no consta als seus plans perquè hi ha un pacte en vigor que ‘complirem’. En aquest sentit ha reiterat que els partits tenen el compromís d’escoltar el clam de ‘centenars de milers de catalans’ que es van manifestar l'11 de setembre. ‘En tot cas que ens expliqui el govern de Rajoy quin disbarat farà per impedir una cosa tan normal com posar les urnes’, ha dit, perquè ‘el que no és normal és sabotejar-les’.

En el seu discurs, Bosch també ha defensat els beneficis que la independència de Catalunya tindria per al poble espanyol, que guanyaria ‘un bon veí’. En aquest sentit, ha apuntat que els catalans han estat ‘separats’ quan se'ls nega, per exemple, el seu dret a utilitzar el seu idioma en institucions com el Congrés. ‘El primer benefici de l'Estat espanyol és no haver de suportar a gent com nosaltres al Congrés’, ha dit, i ‘Espanya i els seus representants se sentirien lliures del que elegís el poble espanyol i els seus representants’.

ERC i altres formacions han reclamat al Congrés poder votar, com a Escòcia.
ERC i altres formacions han reclamat al Congrés poder votar, com a Escòcia.

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web