spotify instagram youtube Twitter Facebook
Diumenge, 22 de març de 2015

Marta Rovira al Moianès: 'Vot a vot construm el nou país!'

La secretària general d’ERC fa costat a Dionís Guiteras amb el Sí a la comarca del Moianès


La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha acompanyat l'alcalde de Moià i president del Consorci del Moianès, Dionís Guiteras, a votar a la consulta sobre l'oficialitat de la comarca del Moianès. Avui 22 de març se celebra el procés participatiu sobre l'oficialitat d'una nova comarca que compta amb deu municipis actualment a cavall de Bages, Vallès Oriental i Osona. Fent un paral·lelisme entre la consulta d’avui i el que va suposar el passat 9N i el que significarà el proper 27 de setembre, Rovira ha afirmat que ‘vot a vot construïm el nou país!’


Dionís Guiteras ha votat ‘un SÍ ferm i convençut pel futur del territori i la seva gent’ a la pregunta: "Vol que els municipis de: Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, L'Estany, Moià, Monistrol de Calders, Santa Maria d'Oló i Sant Quirze Safaja formin part de la nova comarca del Moianès?" El també diputat republicà al Parlament de Catalunya s'ha mostrat molt satisfet de la campanya feta de forma conjunta pels diferents alcaldes, de diversos partits polítics, que ha servit per a explicar i fer partícip la població de tot el procés.


A la sortida del col·legi electoral de Moià, Guiteras ha remarcat que el ‘Moianès necessita el Consell Comarcal per mantenir els serveis, el treball conjunt i mancomunat entre els municipis’. ‘Amb la nova comarca estem racionalitzant la despesa, donant un servei més proper i eficient al ciutadà’, a part d'arreglar un greuge històric ja que ‘el Moianès és una unitat geogràfica, social i econòmica des del segle XIII’, ha argumentat l’alcalde de Moià.


Per la seva part, Marta Rovira ha animat la gent de la comarca a participar ‘d'aquesta oportunitat històrica que té el Moianès’ i s'ha mostrat a favor de la creació oficial de la comarca. ‘Avui el Moianès viu una doble oportunitat: votar per decidir el seu futur, i obrir un nou camí per fer més proper i eficient els serveis a les persones. Hem de fer una nova comarca i vot a vot construïm el nou país’.


La secretària general d’ERC està convençuda que ‘el Govern de la Generalitat i el Parlament procediran a la creació de la comarca del Moianès per via d'urgència aquesta mateixa setmana després del que, segur, serà un procés participatiu d’èxit com el d'avui’. Per últim, Marta Rovira ha mostrat la mateixa voluntat per la comarca veïna del Lluçanès, que viu un procés similar al del Moianès.

Dionís Guiteras vota a la consulta del Moianès, amb Marta Rovira
Dionís Guiteras vota a la consulta del Moianès, amb Marta Rovira

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web