spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 18 de setembre de 2017

Marta Rovira: “Celebrem i estudiarem la proposta de l'assemblea de càrrecs electes que ha fet Podemos”

La secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha explicat a Mollet del Vallès davant de més de 600 persones que després d’apel·lar tants dies als demòcrates espanyols avui han sortit encapçalats per Podemos. El seu portaveu, Pablo Iglesias, ha dit que volen crear una assemblea de polítics espanyols demòcrates i nosaltres ho celebrem. “Celebrem que hagin dit que no hi ha dret que patim repressió política al nostre país, ho celebrem, ja era hora. Celebrem que hagin dit que s’ha d’apostar pel diàleg, fa molts dies que nosaltres ho cridem als quatre vents i encara celebrem molt més que estiguin d’acord que el referèndum és l'única sortida possible per sortir de la cruïlla política on fa anys està Catalunya”, ha explicat.

Rovira ha destacat que fins ara, i davant de tota la repressió, no sentíem cap trista complicitat des de l’estat espanyol i ahir hi va haver un acte magnífic a Madrid i avui Podemos encapçala una assemblea de polítics espanyols i ha reiterat que “ho celebrem i estudiarem aquesta proposta amb molta simpatia”. De l’altra banda, ha explicat Rovira, “evidentment la majoria de C’s, PP i PSOE han hagut de sortir a dir que no hi estan a favor, que no estan a favor del diàleg, no és cap sorpresa, ens ho diuen cada dia a Catalunya”.

El conseller de salut del Govern, Toni Comín, ha explicat que “hem estat lluitant per un somni i el somni és ara, és l’1 d’octubre. Això és imparable, aquest país està fent una cosa que generacions senceres havien somniat”.

Comín ha assegurat que ara, a més, estem davant d’un debat entre democràcia i autoritarisme, entre democràcia i neofranquisme, no hi ha possible equidistància, “quan hi ha repressors i reprimits, qui s’ho mira des de fora, per omissió està ajudant els repressors. I als socialistes catalans cal preguntar-los què penseu de la guàrdia civil entrant a les impremtes i als mitjans de comunicació?, si són d’esquerres que es manifestin!”, ha exclamat.

El primer tinent d'alcalde d'Esquerra Republicana a Sabadell, fins fa poc alcalde, Juli Fernàndez, ha parlat de seguir treballant i guanyant perquè a Sabadell semblava impossible que algú que no fos en Manel Bustos fos alcalde de la ciutat i ho va ser un republicà d’esquerres i independentista i ara ho segueix sent algú que comparteix les mateixes causes de defensa dels drets socials. Juli Fernàndez ha explicat que cal donar la raó a Rajoy quan diu que l’obligarem a fer el que no vol fer, “el que no vol fer Rajoy és acceptar els resultats i l’1 d’octubre votarem i haurà d’acceptar el resultat, haurà de fer el que no vol fer”, ha reblat.

La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, en un moment de la seva intervenció a Mollet del Vallès
La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, en un moment de la seva intervenció a Mollet del Vallès

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web