spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 2 d'octubre de 2017

Marta Rovira: "Exigim la dimissió de tots els càrrecs polítics implicats en l'exercici d'aquesta violència d'Estat"

La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha demanat avui "la dimissió de tots els càrrecs polítics que han estat implicats en l'exercici de la violència i la vulneració dels drets humans a Catalunya". Rovira ha explicat que uns càrrecs que han estat incapaços de condemnar aquesta situació "han de fer un pas enrere, per nosaltres és intolerable perseguir l'espai dels ciutadans per exercir els seus drets i opinions".

Rovira ha exigit que "aquestes forces policials ordenades pel govern espanyol que han exercit la repressió han d'abandonar els carrers de Catalunya. Els carrers s'hi viu de forma pacífica, als carrers s'exerceixen els drets de forma protegida. No han garantit la seguretat, han exercit la violència".

Rovira ha insistit que "condemnem rotundament aquesta violència exercida per cossos de seguretat policials de caràcter espanyol i que venia ordenada directament pel govern del senyor Rajoy amb el suport polític de C's i PSOE. Condemnem aquesta violència que ve ordenada pel govern espanyol i entenem que és violència d'Estat".

Pel que fa a instàncies internacionals, la secretària general d'Esquerra Republicana ha recordat que tota la campanya hem viscut un abús de drets, detencions, intervenció de material de campanya, denúncies indiscriminades, citacions als jutjats, sense una cobertura legal ni judicial suficient. "Ho denunciarem a tots aquells organismes internacionals i europeus que estan per protegir els drets dels ciutadans europeus, els drets humans, ho denunciarem com ahir ho van començar ja a fer alguns dels observadors internacionals".

Marta Rovira ha explicat que de la Unió Europea no n'esperem una mediació política sinó una intervenció. "Demanarem la intervenció de la comunitat europea i dels organismes internacionals que vetllen pels drets fonamentals i drets humans. No existeix mediació quan són vulnerats, no hi ha mediació, és intervenció política directa i immediata perquè som a l'Europa del segle XXI. S'han vulnerat tots els articles de la Carta europea dels Drets fonamentals, i la seva obligació, per sobre de l'estat espanyol és intervenir per restablir la pau, la democràcia, els drets humans, les llibertats públiques i els drets civils i polítics, la base fonamental de la UE".

Rovira ha assegurat que en l'aspecte polític no existirà mediació perquè "l'Estat no ens considera com a subjecte polític, i no cerca solucions polítiques sinó policials". No assumeixen que són una de les dues parts assegudes en aquest debat polític, no ho estan assumint, no hi ha diàleg ni negociació. “L'Estat espanyol no s'ha comportat mai com una part sinó com un estat que els diu als ciutadans el que han de pensar, el que han de fer i sinó, repressió política”, ha assegurat Marta Rovira.

Marta Rovira ha explicat que aquesta violència ha generat un sentiment agredolç d'indignació, de denúncia i alhora d'orgull, satisfacció, il·lusió i grandesa. "Aquesta il·lusió de vots vàlids emesos que es compten en milions, els portarem al Parlament perquè és el que toca fer ara. El Parlament de Catalunya que és on rau la sobirania popular ha de recollir el que ahir va defensar la ciutadania. Així ens vam comprometre, així ho diuen les lleis. Al Parlament parlarem de com seguir, i ho farem democràticament, amb tothom, amb un gran procés constituent que faci de cada persona que viu al nostre país un protagonista per decidir com ha de ser aquesta república".

L'article 155 ja s'està aplicant per la porta del darrere

Avui està previst que el president del Govern espanyol es reuneixi amb Pedro Sánchez del PSOE, i amb Albert Rivera de Ciudadanos, que ja ha demanat l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola. Marta Rovira ha respost que "l'article 155 ja està aplicat i exercit per la porta del darrere a Catalunya sense cap garantia política ni judicial, de forma il·legal amb una intervenció directa del Departament d'Economia i Finances, imposant de forma obligada una coordinació política que mana directament del Ministeri de l'Interior i que ordena violència als carrers".

Agraïment, profund sincer honest i molt sentit a tota la gent

La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha insistit a fer "un agraïment, profund, sincer, honest, i molt sentit, a tota la gent que sí que va estar a l'altura de la societat que volem, que van defensar els col·legis electorals, les urnes, i l'exercici del dret de vot". Hem de compartir amb ells l'alegria de veure com amb la violència no poden abatre la democràcia, vam créixer, ho vam superar, vam arribar al final del referèndum i hem escrutat els vots, ha reblat Rovira.

La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, i el president del Grup Municipal a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch
La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, i el president del Grup Municipal a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web