spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 17 de juliol de 2017

Marta Rovira: “L’actuació del TC és una ingerència del poder judicial en l’àmbit del poder legislatiu, vulnera i coacciona el dret a la inviolabilitat parlamentària”

La secretària general d’Esquerra Republicana i portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha declarat avui com a testimoni al TSJC pel cas de la Mesa del Parlament. Rovira ha assegurat que “l’actuació del Tribunal Constitucional (TC) és una ingerència del poder judicial en l’àmbit del poder legislatiu, vulnera i coacciona el dret a la inviolabilitat parlamentària que garanteix la nostra llibertat d’expressió i que puguem exercir els nostres drets amb absoluta imparcialitat i independència respecte dels altres poders de l’Estat”.
 
Rovira ha recordat que des dels anys 80 al Parlament de Catalunya s’ha pogut debatre amb normalitat sobre el dret a l’autodeterminació, sobre la independència de Catalunya, i és ara que l’opció independentista és majoritària al Parlament de Catalunya que “ens sentim absolutament perseguits per part del TC”.
 
Rovira ha explicat que la interpretació dels debats al Parlament de Catalunya sobre l’autodeterminació s’ha de fer d’acord amb els tractats internacionals. “Cap sentència del TC pot jutjar el que s’està parlant al Parlament de Catalunya en relació al dret a l’autodeterminació sense tenir en compte que és un dret fonamental, que és un dels drets humans, està contemplat a la carta de Nacions unides i per tant en tot cas serà la doctrina internacional, la jurisprudència internacional, qui decidirà si Catalunya ha exercit correctament o no aquest dret a l’autodeterminació”, ha reblat.
 
Marta Rovira qualifica la judicialització de la política d‘”anomalia democràtica”  i ha insistit que “l’actuació preventiva del TC és inèdita i genera una coacció i una ingerència a la feina que fem els diputats i diputades al Parlament que no és altra que plantejar les nostres idees polítiques, defensar-les fins al final i votar-les si així es genera en el debat”. 

Marta Rovira atenent els mitjans a la sortida del TSJC
Marta Rovira atenent els mitjans a la sortida del TSJC

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web