spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 26 de setembre de 2017

Joan Olòriz: "L'extrema dreta marca l'agenda d'Europa en la crisi dels refugiats, i a l'Estat espanyol l'extrema dreta és a dins del PP"

Representants de 20 ajuntaments de l’Estat espanyol que formen part de la Xarxa de Ciutats Refugi, entre les quals 9 de Catalunya, han manifestat aquest dimarts al Congrés de Diputats la seva denúncia per l’incompliment del govern espanyol d’assumir la quota de 17.337 refugiats procedents del conflicte de Síria, que vençut el termini per haver-los acollit s’ha quedat tan sols en un 10%. Els càrrecs municipals han mantingut una reunió de treball amb representants de diferents grups parlamentaris, entre ells Esquerra Republicana, que hi ha estat representada pel diputat Joan Olòriz.
 
Olòriz, en declaracions als mitjans de comunicació, ha denunciat “la gran hipocresia del govern del PP” en la gestió d’aquesta crisi humanitària, ja que darrere els discursos “s’amaga una flagrant inacció” en l’acollida de refugiats. “L’extrema dreta està marcant l’agenda a tot Europa en relació a aquesta crisi, i el que és més greu és que a l’Estat espanyol l’extrema dreta és a dins mateix del PP”, ha dit Olòriz.
 
Això s’ha traduït, en conseqüència, “no només en no fer res sinó en impedir que pogués fer-ho qui hi ha posat tot l’esforç i interès”, ha dit Olòriz referint-se als ajuntaments integrats a la Xarxa de Ciutats Refugi.
 
Per ell, el que està passant amb els refugiats, com en un altre nivell també succeeix amb el moment que viu Catalunya a sis dies del referèndum de l’1 d’octubre, “és conseqüència d’una política agressiva contra tot allò que significa llibertat i democràcia”.

Olòriz:
Olòriz: "L'extrema dreta marca l'agenda en la crisi dels refugiarts, i a l'Estat espanyol l'extrema dreta és a dins del PP"

© 2019 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web