spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 29 d'abril de 2015

Presentació de llistes al Solsonès. L'hora de les parets de vidre i d'obrir finestres.

El passat dilluns 27 d’abril el Teatre Comarcal de Solsona va acollir l’acte de presentació de les candidatures d’Esquerra Republicana i llistes independents associades amb Acord Municipal.

Elis Colell, presentadora de l’acte, va insistir que la ubicació no era casual sinó que la paraula 'comarcal' prenia una rellevància enorme, traduïda en el compromís, empenta i responsabilitat de les llistes presentades per canviar el tarannà en la representació i gestió comarcals.

L’acte va consistir en una breu i contundent intervenció de cada alcaldable, en què se sintetitzaven tots i cadascun dels projectes municipals i també un seguit d’idees i compromisos pel Consell Comarcal que el Solsonès necessita. El primer a intervenir va ser l’Albert Bajona, alcaldable per Clariana de Cardener, que també va explicar el procés de configuració de 12 de les 15 possibles llistes que finalment optaran a governar els municipis del Solsonès. Seguidament va ser el torn de tots els alcaldables i, va tancar l'acte en David Rodríguez, alcalde de Solsona i candidat a la reelecció, va plantejar les eleccions com un examen pel qual s’ha estudiat i treballat al llarg d’aquests darrers anys i va fer un repàs de la feina feta, tot i les nombroses dificultats. Rodríguez va presentar els quatre eixos en què es vertebrarà el programa electoral d’Esquerra Republicana a Solsona: una nova governança marcada per la transparència i la proximitat en la gestió, la lluita contra l’atur (on cal destacar l’Agència de desenvolupament local de Solsona i Cardona), una ciutat endreçada i una Solsona amb qualitat de vida. En la seva aportació pel Consell Comarcal, Rodríguez va sentenciar que és l’hora d’obrir les finestres.

L’acte va comptar amb la presència i intervenció de Marta Rovira, Secretària General d’Esquerra Republicana, que va destacar 'l’emoció percebuda en totes les intervencions que desprenien valors com ara l’honestedat, la transparència, el compromís i la responsabilitat envers els conciutadans, la despolitització dels ens públics, la proximitat o la consecució de l’interès general'. En el seu discurs, Marta Rovira va incidir en' la importància dels Ajuntaments com a primers garants de la bona política en aquests temps difícils que travessem'. Marta Rovira va explicar que 'cal que les parets dels Ajuntaments siguin de vidre; no per la fragilitat sinó per la transparència i fàcil accés per a tots i cadascun dels ciutadans'.

Fotografia de grup a la presentació de les llistes d'Esquerra Republicana al Solsonès
Fotografia de grup a la presentació de les llistes d'Esquerra Republicana al Solsonès

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web