spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 7 de maig de 2014

Reduir la crueltat envers els animals és ser millors humans

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’ERC, Oriol Amorós, ha estat l’encarregat de defensar la proposició de llei de modificació de la llei de protecció dels animals per prohibir la utilització d’animals en espectacles de circ. Amorós ha destacat que ‘reduir la crueltat envers els animals és també ser millor humans’. ‘És una llei per a millorar la condició ètica dels humans: prohibim una pràctica cruel contra éssers vius amb capacitat de sentir plaer i dolor’ ha afegit .

Amorós ha explicat en la seva exposició que ‘els animals no son coses sinó subjectes de dret amb sensibilitat i com a tals estan considerats des de fa molts anys a Catalunya. Els animals no poden ser sotmesos a l’aïllament, constants desplaçaments, por , captivitat. No podem considerar que tingui una caràcter educatiu una activitat que el que posa de manifest és la capacitat humana per modificar el comportament natural dels animals, sovint en entrenaments durs basats en el càstig, privació d’aliment o aïllament dels seus congèneres’.

Oriol Amorós assegura que s’impulsa aquesta modificació de la llei per a millorar la imatge i consideració social del Circ. ‘A Catalunya tenim nombroses escoles de circ i equipaments públics per la promoció del circ i en cap d’elles s’ensenya a domesticar animals’.

El diputat d’ERC ha defensat el circ, ‘un art i un espectacle que mereix el nostre respecte, i per això li volem manllevar un aspecte tant negatiu, traient aquest estigma la imatge del circ en surt reforçada’.

Amorós ha reconegut que ‘certament, amb aquesta prohibició no s’aboleixen totes les pràctiques cruels, però no fer-ho seria l’excusa per no fer mai res fins el dia que es poguessin abolir de cop. Ben al contrari, abolir-les parcialment és l’esperança de poder, algun dia, abolir totes les formes de crueltat. Aquest Parlament ha estat capdavanter en aquest àmbit i sempre ha fet passos endavant en la mesura que existia el consens social, és un camí que cal seguir recorrent’ ha reblat.

Un cop les esmenes a la totalitat no han estat aprovades la proposició de llei seguirà la seva tramitació en ponència, amb les corresponents compareixences i podrà ser perfeccionada i sotmesa a les esmenes que els grups parlamentaris acordin abans de passar a la seva aprovació al Ple del Parlament.

Oriol Amorós
Oriol Amorós

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web