spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 20 de juny de 2007

Ridao assegura que 'Zapatero no dóna la cara'

El portaveu d’Esquerra al Parlament, Joan Ridao, ha dit que "Zapatero no dóna la cara", en referència a la negativa del president espanyol a respondre la pregunta d'Esquerra sobre l'estat del desplegament de l'Estatut. Per a Ridao, "el PSOE no té cap interès a avançar en l’Estatut, potser per no despertar la fera del PP".

Segons el diputat independentista, "la Pax romana signada entre PSOE i PP en matèria de terrorisme també té una extensió territorial" que afecta l’Estatut català. Segons el portaveu al Parlament, des d’Esquerra "s’ha demanat fermesa i unitat dels partits catalanistes a Madrid i, de moment, excepte algunes veus de CiU, ningú no ha respost activament".

Ridao assegura que "no hem sentit que els 21 diputats del PSC a Madrid diguin res" sobre aquest assumpte i cal que els socialistes catalans es preguntin "quin és el rèdit que el PSC treu de la seva submissió i subordinació a Madrid". Per a Ridao, aquesta inactivitat pròpia demostra que Esquerra és l'única esquerra catalanista del país i l’única útil per defensar Catalunya al Congrés.


Finlàndia ens dóna exemple de com preparar Catalunya per al proper pols amb l'Estat

El diputat d'Esquerra, per altra banda, ha destacat els beneficis indiscutibles del desplaçament dels membres del Govern a Finlàndia. Per a Ridao, aquesta visita oficial demostra que "Catalunya té una política exterior pròpia", encara que, segons el republicà, "algú tingui al·lèrgia" a aquesta autonomia exterior. Ridao ha denunciat la concepció centralista i la mentalitat "colonial, d’autèntica reserva índia" que tenen els dirigents del PP.

El portaveu parlamentari destaca que els pactes nacionals que està preparant el govern en matèries essencials com les noves tecnologies o l’educació poden rebre el suport experimentat d’estats com Finlàndia. Per a Ridao, l’Estatut ha marcat uns "límits escassos d’autogovern" que, juntament amb les limitacions constitucionals i l’actitud dels partits estatals, poden generar una desafecció i un malestar general en la ciutadania. Ridao explica que aquesta pot ser la base per a una majoria social que vulgui la independència, però destaca que, ara per ara, cal preparar-se i excel·lir en àmbits estratègics com les noves tecnologies, la innovació i les infraestructures. Segons el republicà, aprendre de països avançats en aquests temes, com Finlàndia, pot preparar millor Catalunya perquè, en un futur, el país "pugui plantejar un pols a l’Estat en les millors condicions possibles".

Joan Ridao
Joan Ridao

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web