spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 12 de setembre de 2007

Ridao: ‘molt haurien de canviar les coses perquè Esquerra no presenti una esmena a la totalitat als Pressupostos de l’Estat’

El candidat d'Esquerra al Congrés, Joan Ridao, el President del Grup parlamentari, Agustí Cerdà, i el portaveu econòmic, Joan Puig, han traslladat aquest dimecres al Vicepresident econòmic espanyol, Pedro Solbes, ‘la necessitat de continuar i ampliar el fons d'immigració, el d'atenció a la dependència i l'equiparació de les pensions no contributives al Salari Mínim Interprofessional per a complir amb el gir a l'esquerra iniciat a començament de legislatura’. Alhora, la delegació d’Esquerra ha constatat ‘l'escassa receptivitat en el compliment de la inversió de l'Estat a Catalunya fixada en la llei, en el propi Estatut que el PSOE va votar favorablement’ ha assegurat Ridao.

Per això, perquè aquests són els segons comptes de l’Estat amb el nou Estatut en vigor que fixa per llei la inversió corresponent estatal en infraestructures a Catalunya equivalent a l’aportació catalana al Producte Interior Brut estatal, ‘Esquerra no avalarà uns comptes que no compleixin la Llei, que no compleixin l’Estatut’. Per aquest motiu, Ridao ha sentenciat que ‘davant la poca transparència del Govern espanyol i l’aparent manca de voluntat de destinar a Catalunya el que pertoca, molt haurien de canviar les coses perquè Esquerra no presenti una esmena a la totalitat als Pressupostos de l’Estat’.

A més, Ridao, Cerdà i Puig han traslladat a Solbes la importància d'ampliar ‘el fons d'atenció a la immigració, creat a iniciativa d’Esquerra en els primers Pressupostos d'aquesta legislatura va contribuir a descongestionar els ajuntaments i alleujar la despesa extra que va suposar el procés de regularització extraordinària conduït pel ministre Caldera amb el suport d’Esquerra. Per al 2008, els experts de Catalunya en matèria d'immigració han calculat que el fons hauria de passar de 450 milions d'euros’ ha assegurat.

En el mateix sentit, Ridao ha explicat que ‘el fons d'atenció a la dependència és molt important per al desplegament adequat i amb garanties de la llei que universalizarà l'atenció personalitzada a les persones amb discapacitat o situació de dependència. És per això que Esquerra ha reclamat a Solbes que els comptes per a 2008 incorporin 1000 milions d'euros per a l'engegada efectiva de la llei, instant a que es compleixi la resolució de Esquerra en aquest sentit aprovada en el debat de política general del passat mes de juliol’.

En tercer lloc, Esquerra ha traslladat a Solbes la necessitat d'equiparar les pensions no contributives al Salari Mínim Interprofessional. Para Ridao ‘aquesta equiparació dignificaria la vida de molts pensionista, seria una severa destralada a la pobresa que viuen instal·lades milers de persones. A més, el cost seria assumible més encara quan Solbes parla contínuament del superàvit dels comptes de l'Estat’.

Ridao ha explicat en roda de premsa que la delegació d’Esquerra ha trobat una resposta ‘inconcreta i freda’ de la delegació governamental. ‘El que demana Esquerra per als comptes de 2008 no és més que es compleixi el que fixa la Llei, l’Estatut. És de justícia i de sentit comú. Si finalment l'Estat no compleix, quedarà clar que el PSOE governa a cop de proposta electoral i no en coherència amb la legislació vigent ni té intenció de continuar amb el gir a l'esquerra iniciat en els dos primers pressupostos de la legislatura’, ha volgut remarcar Ridao.

A més, els diputats independentistes li han expressat a Solbes la seva sorpresa per les deduccions per lloguer anunciades per la ministra espanyola d'Habitatge, Carmen Chacón. Joan Ridao li ha recordat al titular espanyol d'Economia que aquesta mateixa proposta va ser formulada per Esquerra durant la negociació de la Reforma Fiscal i va rebre ‘un no és possible’ per resposta, fet que va motivar el vot en contra de la Reforma del Grup parlamentari d’Esquerra al Congrés.

Joan Ridao
Joan Ridao

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web