spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 13 de febrer de 2007

Ridao recorda que CiU no va recórrer a 14 lleis inconstitucionals

El portaveu al Parlament, Joan Ridao, ha denunciat que "entre el 1980 i el 2003 CiU va deixar de recórrer fins a 14 lleis que havien estat dictaminades d'inconstitucionals en alguns dels seus articles pel Consell Consultiu". El portaveu parlamentari ha recordat que "CiU va deixar de recórrer lleis que afectaven la política universitària, la política hidràulica i fins i tot els pressupostos del Govern".

Ridao ha respost d'aquesta manera els representants de la federació nacionalista, que acusen el Govern de no actuar en benefici de l'autogovern de Catalunya en no haver interposat recurs a la Llei de la dependència. El portaveu al Parlament ha assegurat que aquesta llei farà que "per primer cop les administracions públiques atenguin sistemàticament totes les persones que no es poden valer per si mateixes". Ridao també ha insistit que l'Estat s'ha compromès a aportar els recursos necessaris i ha reiterat que la llei "no limita el marc d'actuació de la Generalitat, sinó que complementa la xarxa catalana de serveis socials de responsabilitat pública a través de la Llei de serveis socials".

Sobre De Juana Chaos

Joan Ridao també ha parlat de la rebaixa a tres anys de presó a Iñaki De Juana Chaos. El portaveu al Parlament ha valorat positivament la sentència del Tribunal Suprem i ha remarcat que "demostra la injustícia i la desproporció de la pena que li havia imposat l'Audiència Nacional".

Ridao ha demanat al govern espanyol que el deixi en llibertat mitjançant l’aplicació del tercer grau penitenciari. El portaveu parlamentari ha manifestat que "és necessari que ens acostumem al fet que l'estat de dret ha de ser igual per a tothom" i ha insistit que si De Juana ja havia complert la condemna havia de sortir de la presó. Segons Ridao, "qualsevol altre cosa és una cadena perpètua encoberta".

Joan Ridao
Joan Ridao

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web