spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 19 de novembre de 2007

Ridao troba ‘ofensiu que Zapatero continuï blindant algú que ha demostrat la seva incompetència’

El portaveu d’Esquerra al Parlament i cap de llista al Congrés, Joan Ridao, ha assegurat que ‘és senzillament ofensiu pels milers d’usuaris perjudicats i pel propi Parlament de Catalunya, no només que Zapatero menyspreï la petició de dimissió de la MInistra de Foment, que és legítima i respon a una aspiració majoritària a Catalunya, sinó que continuï blindant algú que ha demostrat la seva incompetència i que ha exhibit una actitud prepotent de maneres insòlites’. Aquesta prepotència, segons Ridao, va ser exemplificada ahir mateix, ‘presentant-se com a víctima d’una persecució de la dreta espanyola, enlloc de presentar-se com a víctima de la ineptitud’.

El candidat d’Esquerra al Congrés ha insistit en què aquesta actitud tindrà conseqüències per a Zapatero: ‘Avui la Ministra de Foment és un llast i una rèmora per a Zapatero. Ell sabrà, però aquesta patètica resistència a assumir responsabilitats tindrà conseqüències electorals’. I ha afegit que ‘no sé si partío o doblao, com deia la MInistra, però això no sortirà gratis’. Per Ridao, ‘Zapatero faria bé en atendre el clam expressat a Catalunya’ i ha recordat que ‘la petició del Parlament ve avalada per una àmplia majoria i, tot i que no és un imperatiu legal, és un imperatiu ètic que no pot desatendre’.

Respecte l’altre acte polític preelectoral, protagonitzat per Mariano Rajoy, que s’ha realitzat aquest cap de setmana, Ridao s’ha mostrat ‘preocupat’ per la ‘ofensiva del PP a favor castellà’. Una llengua, ha dit, que ‘òbviament no té cap problema com a llengua oficial de l’Estat i que, a més, és la tercera més parlada a tot el planeta’. El portaveu parlamentari ha assegurat que a Esquerra ‘ens preocupa la llei antinormalització lingüística’ que proposa el PP ‘i, en cas de consumar-se, constituiria un atac gravíssim contra el nostre model de convivència’. Un fet, ha assegurat, ‘tant o més greu que l’oposició a l’Estatut’.

Sobre aquesta qüestió, Ridao ha declarat que ‘a més, és una obscenitat utilitzar la qüestió lingüística per guanyar vots a Espanya, falsejant la realitat i fent veure que hi ha un problema lingüístic i una persecució del castellà’. Ridao ha demanat que ‘la gent prengui bona nota, perquè cal parar els peus al PP’, i ha insistit en què ‘si depèn d’Esquerra el PP no governarà mai a Espanya’. Perquè, segons Ridao, ‘no és només un nou episodi del PP contra el català, contra el catalanisme i contra Catalunya, com l’oposició a l’Estatut, sinó que estem parlant d’un embrió del model de segregació lingüística i una llavor de divisió i de confrontació de la societat’.

Joan Ridao. ACN
Joan Ridao. ACN

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web