spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dissabte, 19 de setembre de 2015

Romeva: 'Necessitem un Estat que inverteixi recursos en la cultura: no que l’amagui i la criminalitzi'

Lluís Llach ha recordat que els artistes del país sempre han estat compromesos amb la defensa de la llengua i la cultura catalanes

Raül Romeva, cap de llista de Junts pel Sí, ha defensat el paper central del món cultural per tirar endavant la revolta per la llibertat i la democràcia, i ha insistit en la necessitat de tenir un estat propi que potenciï la cultura catalana. 'Cap revolta s'ha fet mai sense una cultura compromesa i capdavantera', ha reivindicat Romeva en un acte a la Ciutat del Teatre en què l’han acompanyat més d’un centenar de representants de la cultura catalana.

'La nostra cultura és la millor marca que podem oferir al món. Necessitem un Estat que hi inverteixi recursos. Però en comptes de donar-hi suport, ens hem trobat amb un Estat que ha fet tot el possible per amagar-la i criminalitzar-la amb lleis com la que situa l’IVA cultural al 21%', ha criticat Romeva.

Romeva també ha fet referència a l’últim atac de la patronal bancària, que ahir va amenaçar de deixar Catalunya si hi ha una DUI. 'La campanya de la por només indica que hi ha pànic a la democràcia i a deixar que la gent s’expressi. A la banca que ha estat responsable de la pitjor crisi que hem viscut els darrers anys els diem: bon vent', ha dit.

Per la seva banda, Lluís Llach (núm. 1 per Girona) ha presentat la cançó 'Més lluny', una versió rockera del seu tema 'Viatge a Ítaca', duta a terme per Joan Reig, candidat de Junts pel Sí i bateria d’Els Pets, Pemi Rovirosa, guitarrista de Lax'n'Busto, i Jimmy Piñol, bateria de Lax'n'Busto. 'La música en aquest país ha estat una eina de compromís i de servei per salvaguardar la llengua i la cultura', ha defensat Llach.

'Si volem que la nostra cultura tingui un estat a favor i estigui reconeguda a tot el món, només tenim un camí: el de la llibertat i la independència'
, ha reivindicat l’actor Joel Joan.

Durant l’acte, Joan Carreras, escriptor guanyador del premi Sant Jordi 2014, ha llegit el manifest “Els escriptors per Junts pel Sí”, amb 350 suports a favor de la candidatura, i Isona Passola, Ada Parellada i Toni Albà han llegit un manifest del món cultural de suport a Junts pel Sí. A l’acte hi han assistit, entre d’altres, els cantants Joan Dausà i Gorka Knör, els actors Joel Joan i Juanjo Puigcorbé, i els escriptors Empar Moliner i Joan Carreras.

El món de la cultura amb Junts pel Sí
El món de la cultura amb Junts pel Sí

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web