spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 24 de setembre de 2015

Romeva: 'Queda clar que el PP ja té el cap pensant en el 28, donen per perdut el 27S i tenen clar que la seva campanya de la por s’ha desmentit totalment'

Raül Romeva acompanyat pels eurodiputats Josep-Maria Terricabras, Ramon Tremosa i Ernest Maragall, i pel representant català a la UE, Amadeu Altafaj, han denunciat en una carta a Jean Claude Juncker la manipulació de la resposta en castellà a una qüestió sobre la independència i demanen una ràpida investigació.

El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha reiterat que 'Catalunya hi és i hi serà a la Unió Europea'. Romeva ha explicat que 'estem preparats, sabem què volem fer, perquè ho volem fer i de quina manera ho hem de fer, no improvisem. Som molt conscients que el 28 s'obre una etapa importantíssima i si la gent ens dona el mandat democràtic clar i incontestable, s'obrirà un procés de negociació amb l'estat, les institucions europees i els governs dels altres estats'. 'Això exigeix que tinguem una capacitat de negociació forta, legítima i reconeguda tan a dins com a fora', ha reblat.

Romeva ha explicat en un acte acompanyat pels eurodiputats catalans Josep-Maria Terricabras, Ernest Maragall i Ramon Tremosa, juntament amb el representant permanent del Govern Català a la Unió Europea, Amadeu Altafaj, que 'si el dia 27 guanya Junts pel Sí, el govern espanyol s'haurà de moure i haurà d'escoltar, no només ho diem nosaltres, ho diuen també molts actors polítics internacionals que fins i tot no comparteixen el nostre projecte'.

El cap de llista de Junts pel Sí ha assegurat que 'queda clar que el PP ja té el cap pensant en el 28, donen per perdut el 27S i tenen clar que la seva campmanya de la por amenaçant amb les pensions que ja ha quedat desmentit, amb que quedarem fora d'Europa que ja hem i han desmentit els mateixos, amb la marxa dels bancs que també s'ha desmentit, és, en definitiva, una estratègia de la por que es desmunta dia a dia'. Per això hem de ser forts i hem d'obtenir un mandat democràtic clar i contundent que ens atorgarà tota la força per seure a la taula negociadora i parlar de tu a tu. Negociarem amb Europa des de dins d'Europa com ja estava previst que es fes en el cas escocès, Europa és pragmàtica i afrontarà una qüestió política des de la negociació política.

L'eurodiputat Ernest Maragall, s'ha manifestat en el mateix sentit i ha afegit que 'hem de mirar lluny i ser conscients de com ens veuen a Europa. Europa ens espera, som el millor que està passant a Europa i per Europa. Catalunya és un valor positiu i creixent, i som una esperança per Europa pel nostre europeisme i la nostra decidida voluntat de participar en la construcció d'una Europa forta i federal'. 'El 27 s el món ens mirarà i Europa ens verificarà, passarem la itv democràtica europea'.

L'eurodiputat, Josep-Maria Terricabras, ha anunciat que el Comitè d'Afers Constitucionals ha decidit enviar una missió a Espanya i a Catalunya per veure quina és la situació i això és perquè veuen que cal tenir informació real i veraç.Una missió que també s'ha demanat al comitè de llibertats civils i democràtiques. Terricabras ha explicat que 'aquesta missió és tan important perquè precisament posarà en valor que aquí no hi ha conflicte sinó un procés absolutament democràtic, cívic i pacífic i per això és tan important aquesta missió que podria venir cap elfebrer'.

Instrumentalització i error garrafal


Els eurodiputats catalans han anunciat que han fet arribar una carta dirigida a Jean Claude Juncker, president de la Comissió Europea denunciant la falsa resposta publicada en castellà a una pregunta sobre les conseqüències de la Independència de Catalunya. La carta, signada per Ramon Tremosa, Ernest Maragall i Josep-Maria Terricabras, demana una ràpida investigació interna, a ser possible abans de diumenge per restablir que diumenge els catalans puguin triar lliurement el que volen pel seu futur, sense pors ni amenaces.

Els eurodiputats han explicat la situació a la resta de diputats europeus i al president Martin Schultz, i els propers dies es reuniran amb l'Ombudsman Europeu, Emily O'Reilly, per tal que iniciï una investigació paral·lela en cas que no prosperin les gestions fetes amb la Comissió.

Romeva ha assegurat que 'la manipulació de la carta és molt greu' i és un 'error garrafal', 'el PP ha volgut instrumentalitzar les institucions europees, és el que porten fent fa anys i allà ja ho veuen. El que ha passat és molt greu, no ho he vist en la vida. En el propi interès de la Comissió Europea cal una rectificació ràpida i que algú assumeixi la responsabilitat, sinó es genera una desconfiança per part de tots els eurodiputats, qui en surt perjudicat no és el procés, ni el poble de Catalunya,sinó la pròpia Comissió Europea'.

El representant permanent del Govern català a Europa, Amadeu Altafaj, ha celebrat que l'actitud davant de la presumpta manipulació de la resposta del president de la comissió europea ha estat clara i contundent i espera que els fets s'aclareixin el més ràpid possible. Altafaj ha volgut a més transmetre un 'missatge de serenor i confiança als ciutadans perquè Catalunya és i serà a la UE, hi som i hi serem. Per moltes raons jurídiques, polítiques i per raons d'interès nacional que sovint son les que prevalen a la UE..

'Fa vergonya escoltar ministres del govern espanyol que seuen a la comissió parlant d'una sortida automàtica de Catalunya de la UE. És fals, els tractats no ho preveuen i és una interpretació lliure de la Constitució Espanyola i dels tractats d'interès nacional que sovint son les que prevalen a la UE' ha destacat.

Raül Romeva, amb els eurodiputats Ramon Tremosa i Josep-Maria Terricabras
Raül Romeva, amb els eurodiputats Ramon Tremosa i Josep-Maria Terricabras

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web