spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 24 d'octubre de 2017

Rufián denuncia i desglossa al ple del Congrés els 991 ferits de l’1 d’octubre per part la “policia militar” de l’Estat

El portaveu adjunt d’Esquerra Republicana al Congrés de Diputats, Gabriel Rufián, ha aprofitat aquesta tarda el debat d’una proposició no de llei del PP en suport als cossos i forces de seguretat de l’Estat per carregar durament contra el govern espanyol per negar el balanç de persones ferides en el referèndum d’independència de l’1 d’octubre “per l’actuació de la seva policia militar”.
 
Ho ha fet llegint la llista de casos atesos recollits pel Departament de Salut de la Generalitat, que són aquests: “Un infart agut de miocardi, 30 traumatismes craneoencefàlics, 23 fractures d’ossos, 383 policontusions, 435 contusions, 50 ferides, 36 lipotímies, 2 conjuntivitis, 3 arrítmies i 28 crisis d’ansietat”.
 
Feta aquesta primera relació i després de deixar clar que “són els ferits que vostès neguen que existeixen”, ha preguntat des de la tribuna: “Ho neguen? Doncs bé, continuo”.
 
“325 persones ateses a Barcelona, 48 a Tarragona, 254 a Girona, 123 a Lleida i Aran, 188 persones ateses a l’àrea metropolitana i 56 ateses a Terres de l’Ebre”, ha continuat Rufián.
 
“Ho neguen?”, ha tornat a preguntar. I ha afegit: “En total són 991 persones ateses, 823 de lleus, 163 d’intensitat moderada i 5 de greus. 991 persones afectades per l’actuació de la seva policia, des de dos nens d’11 anys fins a 23 més grans de 79 que van ser pegades a cops de porra, per ordre de vostès, simplement per voler votar”.
 
“Ho segueixen negant?”, ha tornat a preguntar Rufián. I acte seguit ha passat a enumerar titulars de mitjans internacionals que recollien la intensitat de la repressió policial –“mitjans internacionals que no poden comprar”, ha aclarit- i declaracions de diferents líders europeus contra la violència policial de l’1 d’octubre i qüestionant la resposta del govern espanyol.
 
El portaveu republicà, que duia posada una samarreta per exigir la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, ha volgut acabar amb un missatge “a la bona gent del poble espanyol”, a qui ha advertit que “els mateixos que us van mentir amb el Prestige, amb Iraq, amb l’11-M, amb el Yak-42, amb l’accident de metro de València, amb el rescat bancari, amb les preferents, amb la Gürtel, amb Rato, amb Bárcenas i amb 900 casos més us estan mentint ara sobre Catalunya”.
 
Abans de ser interromput per la presidenta de la cambra, Rufián, ha tingut encara temps per referir-se “a dos homes bons que estan a la presó” per reclamar l’alliberament dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural.

Rufián denuncia i desglossa al ple del Congrés els 991 ferits de l’1 d’octubre per part la “policia militar” de l’Estat
Rufián denuncia i desglossa al ple del Congrés els 991 ferits de l’1 d’octubre per part la “policia militar” de l’Estat

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web