spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 26 de juliol de 2017

Rufián exigeix la dimissió de Rajoy, que avui "s'ha fet la infanta" en la seva declaració al judici pel cas Gürtel

El portaveu adjunt d’Esquerra Republicana al Congrés de Diputats, Gabriel Rufián, ha demanat avui la dimissió del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, després que aquest matí hagi hagut de declarar com a testimoni en el judici pel cas Gürtel a l’Audiència Nacional de Madrid. Un situació que “en qualsevol democràcia ja hauria comportat la seva renúncia”, però que en el seu cas, ha afegit Rufián, “encara li servirà per guanyar 3, 4, o 5, o 10 diputats més”.
 
Durant la seva declaració al judici, Rajoy ha insistit en tot moment que no tenia cap cap coneixement de la gestió econòmica del partit ni de l’existència durant 20 anys de la Caixa B, com sí va confirmar l’extresorer Luis Bárcenas. “Hem vist Rajoy fent d’infanta”, ha ironitzat Rufián en al·lusió al testimoni de Cristina de Borbó al judici del cas Nóos. “Només li ha faltat dir que ho feia per amor”. Però malgrat tot, Rufián ha recordat al president espanyol que “ell no es diu Borbón de cognom i només cal esperar que algun dia hagi de donar explicacions”.
 
El portaveu republicà al Congrés ha insistit que “el més greu d’avui no és que Rajoy hagi hagut d'anar a l’Audiència, sinó que fent el que fa, dient el que diu i compareixent davant dels jutges que compareix, continuarà guanyant. Ho diu la demoscòpia”.
 
En la seva compareixença al Congrés de Diputats, i a banda de demanar la dimissió de Rajoy, Rufián s’ha sumat a la petició d’altres grups que han anunciat la intenció de sol·licitar la convocatòria d’un ple extraordinari al Congrés perquè hi comparegui el president espanyol.
 
Rufián ha aprofitat per denunciar la “maquinària mediàtica que protegeix Rajoy”, i que en dies com avui, amb al primer president de la democràcia espanyola havent de declarar en un judici per un cas de corrupció, “el més greu a les portades continuïn essent les urnes per a un referèndum”.
 
En aquest sentit, Rufián ha conclòs que “l’única derrota i la moció de censura real a tota aquesta gent es diu referèndum d’autodeterminació de Catalunya, i es farà el proper 1 d’octubre”.

Rufián exigeix la dimissió de Rajoy, que avui
Rufián exigeix la dimissió de Rajoy, que avui "s'ha fet la infanta" en la seva declaració al judici pel cas Gürtel

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web