spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 20 de juliol de 2017

Gabriel Rufián: “L’Estat va conformar un nou GAL que no matava, però que ha difamat i ha perseguit la dissidència política”

Aquest dijous s'ha tancat la comissió sobre l'Operació Catalunya al Congrés · Esquerra Republicana mantindrà les seves conclusions com a vot particular quan el ple n'aprovi el dictamen

El Congrés de Diputats ha tancat aquest matí els treballs de la comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya, després de només cinc compareixences i la major part de peticions de testimonis i informació sol·licitades per Esquerra Republicana rebutjades. El portaveu del grup a la comissió, Gabriel Rufián, ha insistit que “si avui queda morta és per la pinça entre PP, PSOE i Ciudadanos”.
 
En unes conclusions “molt de mínims” pactades per tots els grups menys el PP, que hi ha votat en contra, i Ciudadanos, que s'ha abstingut, s’admet l’ús partidista del Ministeri de l’Interior i la connivència política i policial. De cara al ple de la cambra que ha d’aprovar el dictamen final, ja al mes de setembre, “Esquerra mantindrà les seves conclusions com a vot particular”, ha assenyalat Rufián, entre altres motius per insistir en dues peticions que han rebutjat PP, PSOE i Cs: la retirada de condecoracions als policies implicats en la trama, “que entre altres coses comporten un sou públic que paguem tots”, i el trasllat a Fiscalia de les conclusions davant dels indicis de delicte que es desprenen dels testimonis que han passat per la comissió.
 
“Esquerra també exigeix responsabilitats al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i a Jorge Moragas [director del gabinet de la Presidència], perquè en aquesta trama han estat o col·laboradors necessaris o negligents absoluts”.
 
Rufián considera que, després de tot, les conclusions de la comissió poden quedar resumides en una:  “L’Estat va conformar un altre GAL, amb una diferència: aquest no matava, però ha difamat i ha perseguit la dissidència política”.
 
El portaveu republicà a la comissió ha anunciat la voluntat del grup de presentar una querella davant dels fets desvelats de l’Operació Catalunya, remetent-se també a la que ja s’ha anunciat al Parlament de Catalunya com a resultat de la seva pròpia comissió d’investigació.
 
Això passava, a més, el mateix dia que el portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés, Joan Tardà, enviava una carta al fiscal general de l’Estat invitant-lo a mirar-se el documental ‘Las cloacas de Interior’, produït per Mediapro i emès dimarts passat per TV3, i que els senadors republicans Miquel Àngel Estradé i Xavier Castellana n’hagin lliurat una còpia en DVD aquest mateix matí al president Rajoy, que era de visita oficial a Lleida. Esquerra ja va demanar, sense èxit, que aquest documental fos visionat al Congrés.

Gabriel Rufián, en roda de premsa aquest dijous al Congrés de Diputats
Gabriel Rufián, en roda de premsa aquest dijous al Congrés de Diputats

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web