spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 19 d'abril de 2016

Rufián: 'Si l'Estat pot precaritzar i hipotecar el futur de milions de joves, és just que es puguin defensar votant'

El grup d'Esquerra Republicana al Congrés presenta una proposició de llei per ampliar als 16 anys l'edat per començar a exercir el dret a vot

El grup d'ERC al Congrés de Diputats presentarà aquesta tarda a la sessió plenària una proposició de llei per ampliar als 16 anys l'edat per començar a exercir el dret a vot. El portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que defensarà la proposta, ha assegurat que 'la mesura pretén ampliar la democràcia per poder interpel·lar tothom en un moment de politització creixent entre els més joves'. I ha afegit, en un altre sentit, que 'si l'Estat pot precaritzar i hipotecar el futur de milions de joves, és just que facilitem que aquests joves que es puguin defensar'.

Rufián ha fet una crida a les formacions d'esquerres perquè donin suport a la proposta que avui es presenta, crida que ha fet extensiva a 'les autoproclamades formacions de centre', en al·lusió directa a Ciutadans, 'que avui tindran l'oportunitat de demostrar-ho'.

A la presentació de la proposta, aquest matí davant dels lleons del Congrés, també hi han assistit el senador Bernat Picornell i el portaveu nacional de les JERC i diputat al Parlament, Gerard Gómez. Tots dos han destacat que la proposició per ampliar el dret de vot als 16 anys, que per primera vegada arriba al Congrés de Diputats, 'respon a una demanda històrica, i que va de baix cap a dalt'. Han recordat que el Consell Europeu recull aquesta proposta i, a Catalunya ja es va traduir en la llei de consultes populars que va donar peu a la celebració del 9N.

Rufián ha recordat que un 66% dels joves en la franja d'edat fins als 18 anys estan en situació d'atur i que, d'aquests, un 63% vol participar de manera activa en la presa de decisions a través del vot.

En un altre ordre de coses, el portaveu adjunt d'ERC al Congrés ha valorat la trobada que demà mantindran els presidents Rajoy i Puigdemont dins la més absoluta normalitat. 'El que no és normal és que no es parli, i que fins ara hi hagués qui es vanagloriava de no fer-ho'.

Rufián: 'Si l'Estat pot precaritzar i hipotecar el futur de milions de joves, és just que  els joves es puguin defensar votant'
Rufián: 'Si l'Estat pot precaritzar i hipotecar el futur de milions de joves, és just que els joves es puguin defensar votant'

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web