spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 4 de juny de 2015

Russiñol: 'Amb la creació de l’Agència de Formació i Qualificació professional aconseguim un objectiu històric: la gestió conjunta de totes les polítiques de FP'

Esquerra Republicana celebra que el ple del Parlament hagi aprovat aquest dijous el projecte de llei de formació i qualificació professional de Catalunya. El text crea l’Agència de Formació i Qualificació professional, que planificarà i gestionarà de manera conjunta totes les polítiques de FP, agrupant competències que fins ara estaven dividides entre Ensenyament i Treball.

'Integrar l’oferta de formació inicial i la formació per l’ocupació evitarà solapaments i forats sense oferta', s’ha felicitat la diputada d’ERC Agnès Russiñol. L’Agència coordinarà tots els centres que facin formació professional, de manera que tots els centres podran beneficiar-se de les sinergies de la integració.

'A Catalunya, els treballadors amb formació mitjana, l’FP, representen prop del 25%, mentre que a la resta d’Europa aquesta franja representa més del 50%: cal apostar decididament per l’FP a Catalunya i estem convençuts que la llei tindrà un paper molt important en aquest impuls', ha declarat Russiñol, recordant que cal consolidar el creixement dels alumnes que cursen aquests estudis, que en els últims 10 anys s’han doblat, passant de 60.000 a 120.000.

La llei permetrà a la Generalitat de Catalunya crear centres específics d’FP, separats dels centres d’ESO i més a prop del teixit productiu. 'Era imprescindible deslligar la Formació Professional de les dinàmiques pròpies de la secundària obligatòria i apropar-les a les realitats empresarials', ha recordat la diputada.

ERC també celebra que la llei avanci en relació a la igualtat d’oportunitats, establint mesures d’acció positiva a favor dels col·lectius amb especial dificultat d’inserció -com les persones amb discapacitat intel·lectual lleu o moderada i els joves extutelats- per tal d’afavorir i facilitar-ne la formació i el mercat de treball.

La diputada d'ERC Agnès Russiñol
La diputada d'ERC Agnès Russiñol

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web