spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 19 de juny de 2017

Sabrià: “Som al costat de la democràcia i complirem el nostre compromís amb la majoria dels catalans. Les amenaces no aturen un poble mobilitzat”

El portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, ha explicat que “volem que els ciutadans puguin decidir el futur del país, votin que sí o votin que no”. Sabrià assegura que “no es pot aturar la voluntat democràtica d’un poble”. Com ho faran? Ens inhabilitaran a tots? En tot cas, s’hauran de responsabilitzar de tot allò que facin davant dels ciutadans catalans, davant dels ciutadans espanyols i també davant de la comunitat internacional. “La democràcia està del nostre costat”, ha insistit.
 
Sabrià ha explicat que segons l’última enquesta que hem conegut, un 64% dels catalans amb dret a vot participaran al referèndum,  I és significatiu que, tot i les amenaces del govern espanyol, un percentatge tan alt estigui decidit a exercir el vot.
També és important la dada que el 54% dels votants dels Comuns i el 45% del PSC diuen, segons l’enquesta, que aniran a votar. En aquest sentit Sabrià ha insistit que , “apel·lem a les direccions de Catalunya en Comú i el PSC que se sumin a aquesta onada democràtica”.
 
Sergi Sabrià ha explicat que ara mateix “qui realment ho té difícil a dia d’avui no som nosaltres sinó l’Estat espanyol,  si es manté en els paràmetres de la democràcia no podrà aturar el referèndum”. L’Estat amenaça perquè sap que ho té molt difícil per aturar un referèndum que desitja un 80% dels ciutadans i que una importantíssima majoria assegura que hi participarà encara que l’Estat ho prohibeixi. Sabrià ha assegurat que “no tenen arguments i les amenaces no aturen la voluntat d’un poble mobilitzat. Som al costat de la democràcia”.
 
El portaveu republicà ha argumentat que l’Estat ha decidit que no vol invertir a Catalunya, que no volen garantir la nostra seguretat, que no els importa l’opinió dels ciutadans i que no la volen ni escoltar, que no tenen cap proposta pels catalans i, a més, que per voler anar en contra de l’independentisme està disposat a posar en risc la seguretat de tots els ciutadans. “Uns defensem el dret a vots de tots, els altres per boicotejar una part, posen en risc la seguretat de tots”, ha reblat.

El portaveu nacional d'Esquerra Nacional, Sergi Sabrià, durant la roda de premsa
El portaveu nacional d'Esquerra Nacional, Sergi Sabrià, durant la roda de premsa

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web