spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 6 de novembre de 2017

Sabrià: “Trobarem la millor fórmula, la que aconsegueixi més vots i més diversitat, perquè el repte que tenim ara és omplir les urnes”

El portaveu d’Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, s’ha mostrat confiat que els partits sobiranistes trobaran la millor solució els propers dies per guanyar les eleccions i defensar així les institucions i la República. “Trobarem la millor fórmula, la que aconsegueixi més vots i més diversitat, perquè el repte que tenim ara és omplir les urnes de vots en defensa de les institucions i la democràcia”, ha afirmat Sabrià. 

Sabrià ha explicat que aquest cap de setmana s’han produït converses entre tots els actors i que s’ha constatat una predisposició a tancar acords. “Hem detectat entre els partits que formen el front ampli contra el 155 una voluntat inequívoca de coordinació i col·laboració”, ha comentat. “Estem segurs a dia d’avui que hi haurà punts conjunts, un acord programàtic, però no descartem encara un acord de màxims”, ha afegit. “Creiem que sortirà un projecte il·lusionador i guanyador, que maximitzi els vots que és avui el més important que podem fer”, ha afirmat.

La voluntat és que Oriol Junqueras encapçali la llista del 21D”, ha avançat Sabrià, que ha explicat que aquesta és la voluntat tant de la direcció del partit i de la militància en cas que s’acabin fent llistes separades. En tot cas, Sabrià ha destacat que la decisió s’hauria de ratificar en el proper Consell Nacional que es faci. 

Preguntat sobre Albano Fachin, el portaveu d’Esquerra ha dit que Esquerra Republicana sempre és oberta a parlar amb tothom. "Hem vist la valentia d’Albano, com ha fet una gran defensa de la democràcia i dels valors republicans", ha afirmat. “Serà convidat a participar en allò que vulgui i li vingui de gust, però està clar que hi comptem”, ha afegit. 

Dos sistemes oposats
El portaveu d’Esquerra ha volgut reiterar “l’escalf” a les famílies dels consellers empresonats després que hagin passat la quarta nit i ha celebrat la decisió de la justícia belga de deixar en llibertat els membres del Govern que hi ha a Brussel·les. “Hem vist i celebrem com la justícia belga ha deixat en llibertat el president Puigdemont i els consellers que són a Brussel·les a l’espera de resoldre la seva extradició. Un criteri absolutament oposat al que va prendre la jutgessa de l’Audiència Nacional, imposant unes mesures cautelars extremes, com és la presó”, ha explicat el portaveu. “Hem vist la diferència una altra vegada entre un sistema judicial amb garanties i un sistema polititzat i on les decisions estan preses abans”, ha conclòs.

Sabrià: “Trobarem la millor fórmula, la que aconsegueixi més vots i més diversitat, perquè el repte que tenim ara és omplir les urnes”
Sabrià: “Trobarem la millor fórmula, la que aconsegueixi més vots i més diversitat, perquè el repte que tenim ara és omplir les urnes”

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web