spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 4 de juliol de 2012

Simó diu a Mas que amb la llengua no s’hi juga i que demani al PP que retiri el recurs al TC sobre la LEC

Simó ha instat el Govern que ‘demani el PP, els seus socis en tantes i tantes coses, que retirin el recurs que tenen interposat sobre la LEC i així les coses ens aniran d’una altra manera'. Simó ha dit al president de la Generalitat que ‘amb la llengua no s’hi juga’. ‘La funció de qui governa i de l’oposició és posar-se d’acord i anticipar-se a possibles problemes, per tant no ens pot agafar per sorpresa la sentència sobre la LEC’, ha reblat.

La portaveu del grup parlamentari d’ERC ha explicat que ‘amb les darreres sentències el poder judicial espanyol s’ha extralimitat en les seves funcions dictaminant sobre l’ús de la llengua a l’escola catalana’. Segons Simó ‘aquest atac és un episodi més que forma part d’una estratègia organitzada, d’un atac constant i judicialitzant, com ho són l’atac a la llengua per part del PP a les Illes, al País Valencià o en el cas de l’Aragó negant la unitat de la llengua’.

Anna Simó ha dit al president de la Generalitat durant la sessió de control que ‘el que no podem fer és ignorar el que ens ve a sobre amb la LEC impugnada al TC pel PP amb el qual vostès governen pactant reiteradament temes cabdals pel país’. Simó ha demanat a Mas sinó comparteix les afirmacions de l’alcalde de Barcelona Xavier Trias de CIU que afirma que no pot governar ni pactar amb un partit que judicialitza la llengua catalana.

La portaveu d’ERC ha recordat a Mas que un conseller del seu Govern, Mascarell, diu que la millor política en matèria de llengua és la de la pau, la tranquil•litat i la concòrdia, i sembla que aquest no és el model que utilitza el PP i els que es volen carregar el nostre model d’escola i el nostre nervi social i nacional. ‘El principal responsable de les agressions a la llengua és el PP , fins quan hi pactaran?’ ha demanat Simó a Mas, i ha posat com a exemples el CAC, els pressupostos de la Generalitat, el suport de CIU a la reforma laboral,... i mentre, el PP no comparteix precisament que la millor política en matèria de llengua sigui la de la pau, la tranquil·litat i la concòrdia.


Anna Simó intervenint al Ple del Parlament
Anna Simó intervenint al Ple del Parlament

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web