spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 6 d'octubre de 2014

Simó: 'Quan ja s’han recorregut totes les vies democràtiques, el poble ha de ser escoltat'

La portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Anna Simó, ha explicat que 'de la cimera dels partits pro-consulta de divendres passat en va sortir un acord amb totes les garanties democràtiques per votar el 9N'.

Simó assegura que 'Catalunya ha recorregut totes les vies d’expressió de la voluntat popular que ofereix la democràcia: vot al 25N del 2012 amb el resultat d'una gran majoria parlamentària pel dret a decidir, 4 anys de manifestacions amb més d’1 milió de persones al carrer, 920 municipis sobre 947 donant suport a la consulta del 9N, 106 vots al Parlament sobre 135 donant suport a la Llei de consultes,... ho hem fet tot. Quan ja s’han recorregut totes les vies democràtiques, el poble ha de ser escoltat'.

El 'nyap' del Càstor

La Permanent Nacional d'Esquerra Republicana ha denunciat 'l'aventura desgraciada del projecte Càstor' i la seva resolució amb el Decret del Govern espanyol que pretén que els consumidors de gas paguin durant 30 anys la indemnització a l'empresa. Simó assegura que 'es posa en evidència que empreses sense recursos propis han anat incrementant exponencialment els seus beneficis a l'ombra del BOE i de la llotja del Bernàbeu, mai millor dit en el cas d'ACS participada majoritàriament per Florentino Pérez. També és un exemple de com partits polítics que s'omplen la boca defensant el lliure mercat, a l'hora de la veritat, aconsellen: tú inverteix, si surt bé el benefici per a tu i sinó ja pagaran els contribuents'.

Simó ha anunciat que 'Esquerra Republicana emprendrà accions des de tots les fronts; parlamentari si judicials per evitar que aquest nyap recaigui en els contribuents i que es depurin responsabilitats polítiques'.

La portaveu nacional d'Esquerra Republicana ha volgut deixar palès que 'el decret aprovat divendres pel Govern espanyol especifica que aquests 1350M€ es pagaran a l'empresa en un termini de 35 dies. Fan això mentre per altra banda obliguen les administracions a pagar fora de termini o a finançar-se a crèdit i amb interessos. Per això si que hi ha liquiditat!'. El mateix decret deixa un marge d'un any a l'administració per decidir el desmantellament i 'Esquerra Republicana exigeix el desmantellament immediat i conèixer qui es farà càrrec del cost d'aquest desmantellament'.

La portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Anna Simó
La portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Anna Simó

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web