spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 5 de juliol de 2017

Solé aconsegueix que el PE aprovi un visat cultural europeu per a professionals de la cultura de països tercers

El ple del Parlament Europeu ha aprovat aquest dimecres la proposta de crear un visat cultural europeu pels artistes i professionals de la cultura de països tercers “amb l'objectiu de fomentar les relacions culturals i eliminar els obstacles a la mobilitat en el sector cultural”.
 
L’esmena, que forma part de l’informe “Cap a una estratègia de la UE per a les relacions culturals internacionals”, ha estat impulsada per l’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé i dos companys més del grup Verds-ALE. Un informe, amb tot, que és iniciativa de l’Eurocambra i, per tant, no es converteix directament en legislació sinó que recull, només, l’opinió dels eurodiputats.
 
“Fins ara, els investigadors i doctorands procedents de països no-europeus podien accedir a un visat científic per fer recerca a la Unió Europea. Amb el vot d’avui, el Parlament Europeu ha donat suport a la idea que els agents culturals estiguin al mateix nivell i també puguin accedir a un visat cultural”, ha celebrat Solé, que forma part de la Comissió d’Afers Exteriors on s’ha treballat el text, juntament amb la de Cultura.

Solé intervé davant del ple d'Estrasburg
Solé intervé davant del ple d'Estrasburg

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web