spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 26 d'abril de 2017

Solé: "Que la Comissió Europea faci propostes socials és una manera de generar complicitats amb el projecte europeu quan més ho necessita"

L'eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha celebrat aquest dimecres que la Comissió Europea hagi presentat una nova directiva sobre conciliació laboral que proposa ampliar a quatre mesos pagats el permís de paternitat. El text proposa que la baixa es pugui agafar fins que el fill compleixi 12 anys i sigui intransferible entre els progenitors, una iniciativa que pretén fomentar una distribució justa de les responsabilitats en la cria dels fills entre homes i dones.
 
"Que la Comissió Europea faci propostes socials és una manera de generar complicitats amb el projecte europeu quan més ho necessita", ha valorat Solé.
 
L’eurodiputat, a més, ha destacat que "és una manera de demostrar que la Unió Europea no és només un mercat o una comunitat d’interessos exclusivament econòmics sinó també socials i de justícia".
 
Tot i els avenços, Solé, que és membre de la Comissió de Drets de les Dones al Parlament Europeu, considera que el text de l’executiu comunitari no és prou ambiciós ja que, per exemple, no revisa la directiva de baixa de maternitat per ampliar-la  de 14 a 20 setmanes, tal i com demanava el grup polític al Parlament Europeu. "A la Unió Europea del segle XXI, les dones cobren encara un 16% menys de mitjana que els homes i les seves pensions són un 40% inferiors. Això es deu, en bona part, a una distribució injusta de les tasques de cura entre homes i dones, i a una mala política de conciliació. Cal que seguim treballant per millorar-les i assegurar la igualtat efectiva entre homes i dones", reclama Solé.

Solé al ple del Parlament Europeu
Solé al ple del Parlament Europeu

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web