spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 26 de juny de 2017

Tardà, a Bárcenas: "El problema no és vostè, ni el PP, el problema és aquest sistema corrupte"

El portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha denunciat aquest matí en la comissió d’investigació sobre el presumpte finançament irregular del PP, on ha comparegut l’extresorer Luis Bárcenas, que “el problema no és vostè, ni el PP, sinó que el problema és aquest sistema corrupte i corromput, des de la Casa Reial fins a l’última de les administracions i part del sector empresarial”.

Tardà considera que el silenci de Luis Bárcenas, qui s’ha negat a contestar la majoria de les preguntes dels diputats, posa de manifest que la seva compareixença és un “paripé” i que “no hi ha voluntat de fer un reset”. De fet, el republicà ha insistit que “aquesta democràcia no té solució, si no hi ha una vertadera catarsi amb una comissió de la veritat, on els corruptes i els corromputs demanin perdó”. En aquest sentit, Tardà ha demanat reiteradament a l’extresorer popular que demani perdó. “Faria un acte de patriotisme si s’aixequés i demanés perdó”, ha reblat el portaveu.

El republicà ha denunciat durant la seva intervenció que “el problema és la impunitat del sistema” i que al PP “estaven convençuts que tanta podridura actuava en favor seu”. "Clar que feien el q volien. A cas s'han jutjat els crims del franquisme? Ni el Rei va demanar perdó per col·laborar amb la dictadura", ha reflexionat. Precisament, Tardà li ha dit a Bárcenas que “vostès han aconseguit transformar la merda en perfum, perquè encara que la gent sap el que fan, segueixen guanyant eleccions”.

Malgrat que Bárcenas no ha volgut contestar, Joan Tardà li ha formulat un seguit de preguntes com ara: "Per què creu que durant tants anys ha estat possible que el seu partit es financés de forma fraudulenta?” o "Quin nom rebria algú que fa el que vostè ha fet, és a dir, dinamitar la democràcia amb corrupció i finançament il·legal?”. Tanmateix, Tardà ha volgut saber si Bárcenas “es considera un corrupte o ha fet el que havia de fer”. En aquest cas, Tardà ha conclòs que si Bárcenas considera que ha fet el que li tocava, cal reconèixer que “aquest sistema no només està podrit, sinó que a més no té solució”.

Tardà, a Bárcenas:
Tardà, a Bárcenas: "El problema no és vostè, ni el PP, el problema és aquest sistema corrupte"

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web