spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 6 de febrer de 2014

Tardà a Margallo: ‘L’informe busca desprestigiar i fer descarrilar la voluntat dels ciutadans de Catalunya’

El diputat d’Esquerra Republicana, Joan Tardà, ha criticat aquest dijous al ministre d’exterior, José Manuel García Margallo, per l’informe contra la independencia de Catalunya que ha fet arribar a totes les ambaixades. Segons Tardà l’informe busca ‘desprestigiar i fer descarrilar la voluntat dels ciutadans de Catalunya d’exercir democràticament el Dret a decidir”.

Tardà ha criticat un informe que és una ‘creuada contra la democràcia’, en un informe fet per qui “nega l’internacionalització del cas català” però enviat a totes les ambaixades. “A l’estant de les democracies del món hi ha dos gerros: l’escocès i el català, i el món veurà com els escocesos voten i donen una lliçó de democracia; i en canvi veuran com els impediments per exercir el dret a vot dels catalans són cada vegada més grans; i també li hauria de preocupar per a la “marca España””, ha afirmat Tardà.

El diputat ha afirmat que “Volem votar i ho farem. Sap per què? Perquè hi està d’acord el 80% de la societat, perquè té el suport de dues terceres parts del Parlament, etc. Com és que això no surt al seu informe? Com és que no parla tampoc del genocidi lingüístic que ha patit Catalunya?”.

Per acabar la seva intervenció demanant “que deixin de jugar brut, que abandonin el De cap manera, el Mai i el No, termes que en política no existeixen. Que només volem decidir i que volem encarar el nostre futur".

Tardà ha regalat a Margallo un exemple de "Catalunya Calling. El Món ho ha de saber" en la seva versió en castellà com a rèplica a l'informe fet pel ministeri d'exteriors espanyol.

La reforma del codi penal és “autoritària, classista i tramposa”
La reforma del codi penal és “autoritària, classista i tramposa”

VÍDEOS

7.2.2014
Tardà a Margallo: 'L'informe busca fer descarrilar la voluntat dels ciutadans de Catalunya'
VEURE
© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web