spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 18 d'octubre de 2017

Tardà, a Sáenz de Santamaría: "A més repressió, més convenciment del valor de la llibertat i de la independència”

El portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés de Diputats, Joan Tardà, ha volgut deixar clar avui a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que “a més repressió, més convenciment del valor de la llibertat i, en el nostre cas, de la independència”. I ha afegit que davant l’amenaça del govern espanyol d’aplicar l’article 155 de la Constitució per “liquidar” l’autonomia de Catalunya, “nosaltres, de manera cívica i pacífica, en nom de la llibertat i del que representa ser homes i dones lliures del segle XXI, defensarem les nostres institucions, els nostres dirigents, la cohesió social i el nostre model democràtic”.
 
Durant la sessió de control al govern al ple del Congrés, Tardà, que duia a la solapa el llacet groc per reclamar la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, ha insistit que sota el govern del PP, “esperonats per Ciudadanos i amb el beneplàcit del PSOE”, a l’Estat espanyol “han tornat els presos polítics”. Ha definit els presidents de l’ANC i d’Òmnium com a “dos homes innocents amb una trajectòria impol·luta i de compromís cívic i pacífic amb la democràcia”.
 
“Creuen que la consigna d’A por ellos els farà vencedors?”, s’ha preguntat el portaveu republicà. Una consigna que, ha afegit, s’ha anat estenent com a única resposta de l’Estat espanyol a Catalunya en l’àmbit polític, social, judicial i policial. “Tenir només la raó de la força els farà perdedors”, ha dit. I ha reclamat una vegada més diàleg i intermediació com a solució al conflicte.

Joan Tardà, durant la pregunta a la vicepresidenta del govern espanyol al ple del Congrés
Joan Tardà, durant la pregunta a la vicepresidenta del govern espanyol al ple del Congrés

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web