spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 13 de juliol de 2017

Tardà: "La comissió d'investigació sobre el finançament del PP és la prova que el sistema està podrit"

El portaveu d’Esquerra Republicana, Joan Tardà, ha assegurat aquest dijous que la comissió d’investigació sobre el finançament del PP és la “prova” que el sistema “està corromput i podrit”. Tardà ha interrogat en la sessió d’avui als extresorers Rosendo Naseiro i Ángel Sanchís, així com a l’actual responsable de les finances dels populars, Carmen Navarro. En aquest sentit, el republicà ha constatat que la comissió ha estat un “vodevil”.

“Aquesta comissió no servirà per a res perquè el Partit Popular no vol col·laborar”, ha sentenciat el republicà després d’escoltar les respostes dels tres compareixents. És més, denuncia que el PP “no està respectant la democràcia” i que la ciutadania no es mereix aquesta actitud “perversa”.

Tardà ha preguntat a Naseiro si el PP tenia una comptabilitat B i aquest ho ha negat, però sí que ha reconegut, a preguntes també del republicà, que als mítings alguns empresaris podien donar-li a ell mateix o a Manuel Fraga algun taló.

Precisament, a la compareixença de Sanchís, Tardà ha volgut saber quin paper jugava Fraga en la comptabilitat paral·lela del PP. Llavors, l’extresorer n’ha fet una gran defensa. “Era un gran patriota, menys el meu pare ho és tot”, ha exclamat Sanchís, per reconèixer a continuació que “organitzava sopars i recaptava diners per a Fraga". Unes paraules que Tardà li ha recriminat: “Diu això l'any 2017? No li incomodava que formés part de la dictadura?”.

Llavors, el portaveu republicà ha criticat que el PP durant anys hagi estat “normalitzant l'anomalia” en referència al cobrament de donacions per part d’empresaris, segons es desprèn de les paraules de Sanchís. “Estaven dins de la no ètica”, ha dit Tardà. De fet, ha argumentat que “el comportament dels homes de la seva generació [Naseiro i Sanchís] és el que ha permès que ara puguem afirmar que el sistema està podrit, són responsables d’introduir els valors franquistes”.

Finalment, Tardà li ha demanat a l’actual tresorera del PP, Carmen Navarro, que “reconeguin que en algun moment han fet les coses molt malament”, però la negativa de Navarro a assumir la responsabilitat ha fet que el republicà hagi conclòs que el “problema” del PP és que “no ho volen reconèixer”.  

Tardà:
Tardà: "La comissió d'investigació sobre el finançament del PP és la prova que el sistema està podrit"

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web