spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 13 de setembre de 2017

Terricabras a Juncker: "Li demano que intervingui a favor d'un acord sobre el referèndum"

L'eurodiputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, ha intervingut aquest matí davant del president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, en el marc del debat sobre l'Estat de la Unió. L'eurodiputat i president de l'Aliança Lliure Europea, ha recordat a Juncker que "centenars de milers de catalans demanen reiteradament un referèndum d'autodeterminació i que el govern d'Espanya mai no ha volgut ni tan sols parlar-ne" i li ha demanat que "intervingui a favor d'un acord sobre el referèndum".

Terricabras també ha denunciat la reacció del govern de l'Estat espanyol davant l'aprovació del Parlament de Catalunya de la Llei del Referèndum, a través d'amenaces i persecució judicial a polítics, funcionaris i mitjans de comunicació: "Com si fos un delicte votar, la reacció del govern d'Espanya ha estat la denúncia judicial contra la presidenta del Parlament i parlamentaris, amenaces al govern, a més de 1.000 càrrecs públics i als mitjans de comunicació catalans perquè no parlin ni actuïn a favor del referèndum. Això són atacs clars i inacceptables a la llibertat d'expressió". "Per què no intervé la CE per defensar la llibertat d'expressió a Espanya?" ha preguntat finalment l'eurodiputat d'ERC a Juncker.
 
Vegeu la intervenció:

Presidente. President Juncker, aujourd´hui en espagnol.   
Sorprendentemente no ha mencionado Vd. la situación en España con el próximo referéndum de Catalunya
porque cientos de miles de catalanes piden reiteradamente un referéndum de autodeterminación, como el escocés;
el Gobierno de España nunca ha querido ni  siquiera hablar de ello;
el Parlamento de Catalunya ha aprobado por mayoría absoluta la ley del referéndum;
como si fuera un delito votar, la reacción del Gobierno de España ha sido la  denuncia judicial contra la Pta. del Parlamento y parlamentarios, amenazas al gobierno, a más de 1000 cargos públicos y a los  medios de comunicación catalanes para que no hablen ni actúen en favor del referéndum. Eso son ataques claros e inaceptables a la libertad de expresión.
No pido que la Comisión se pronuncie sobre la independencia de Catalunya, esto corresponde a los catalanes. Sí le pido que medie con el Gobierno de España a favor de un acuerdo sobre el referéndum. Y le pregunto: por qué no interviene la Comisión para defender la libertad de expresión en España? En otros países seguramente lo haría. 
Moltes gràcies

Terricabras, en una intervenció al Parlament Europeu
Terricabras, en una intervenció al Parlament Europeu

© 2019 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web