spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 14 de desembre de 2017

Terricabras: “Celebrem el consens per passar a la segona fase però cal seguir treballant per tancar tots els assumptes pendents del Brexit”

L’eurodiputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, ha mostrat una satisfacció moderada per haver assolit el consens necessari per passar a la segona fase de la negociació pel Brexit però ha avisat que cal seguir treballant. “Està bé que s’hagi arribat a un consens suficient per passar a la segona fase però no hi ha res tancat i caldrà seguir treballant durament per tancar tots els assumptes pendents que queden”, ha dit Terricabras. En aquest sentit, l’eurodiputat ha fet referència a les declaracions de David Davis, Secretari d’Estat britànic pel Brexit, que diumenge va dir que els acords a què s’havia arribat encara no eren ferms, cosa que ha admès avui Michel Barnier, el negociador designat per la UE, davant de l’eurocambra a Estrasburg.

En qualsevol cas, els principis d’acord que permeten avançar en la negociació són en la factura del Brexit, és a dir, la quantitat que haurà de pagar el Regne Unit per abandonar la UE; en la protecció dels drets dels ciutadans de la UE que es quedin al Regne Unit i els dels britànics que resideixen en altres estats de la UE; i en evitar que s’instauri cap frontera física entre el Nord i el Sud d’Irlanda, que pogués posar en perill els Acords de Pau.

Queden però, assumptes importants per tancar, com el dret a la lliure circulació dins de la UE dels ciutadans britànics que resideixen en estats membres, garantir que els compromisos adquirits respecte el Nord i el Sud d’Irlanda s’aplicaran plenament, i sobretot, que les decisions del Tribunal de Justícia de la Unió Europea seran vinculants al Regne Unit de manera permanent. “Cal arribar a un acord sobre tots aquests aspectes i aquests acords s’han de traduir en texts legals que han de quedar inclosos en l’Acord de Retirada formal del Regne Unit de la UE”, ha afegit Terricabras.

Terricabras ha intervingut en nom del Grup Verds / ALE
Terricabras ha intervingut en nom del Grup Verds / ALE

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web