spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 24 d'octubre de 2017

Terricabras denuncia davant Tusk que se suplanti la democràcia a Catalunya i la CE ho aplaudeixi

L'eurodiputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, ha assegurat que la UE va acumulant errors en relació a la situació a Catalunya i ha criticat que en el darrer Consell Europeu la qüestió catalana no estigués a l’ordre del dia. “Encara es defensa que és una qüestió interna i s’oblida que és una qüestió interna de la UE. O Espanya no és membre de la UE?”, ha preguntat.

Terricabras també ha preguntat com és possible que la Comissió aplaudeixi les mesures del govern espanyol per suplantar la democràcia a Catalunya i dirigir-la des de Madrid, com si Catalunya fos una colònia. “Se suplanta la democràcia i aplaudeixen? Com és possible?”.

L’eurodiputat també ha fet referència al premi Princesa d’Astúries que divendres van rebre el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker; el del Consell Europeu, Donald Tusk, i el del Parlament Europeu, Antonio Tajani. “Després d’escoltar els seus discursos, s’entén que els hagin donat el premi però no s’entén que els l’hagin donat a la ‘concòrdia’. A quina concòrdia?”, s’ha preguntat.

En aquest sentit, Terricabras ha criticat el president del PE, Tajani, de qui ha dit que ha fet com el rei d’Espanya, ha abandonat la seva funció de mediador imparcial. “És una llàstima que alguns el sentim tan llunyà. I és inacceptable”, ha dit.

L’eurodiputat ha criticat “l’Europa que vostès presideixen”. “És aquesta l’Europa que es preocupa pels ciutadans i la democràcia? Sens dubte, no ho sembla”.

“Escoltin, sisplau, a tots. La democràcia ha d’estar al servei de les persones per donar pas a més democràcia, sense suprimir-la, ni colpejar-la ni empresonar-la”, ha dit l’eurodiputat republicà per acabar la seva intervenció en el ple del Consell Europeu.

Terricabras denuncia davant Tusk que se suplanti la democràcia a Catalunya i la CE ho aplaudeixi
Terricabras denuncia davant Tusk que se suplanti la democràcia a Catalunya i la CE ho aplaudeixi

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web