spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 16 de setembre de 2015

Terricabras diu que la Llei Mordassa és un atac directe als drets dels ciutadans i que vulnera principis fonamentals de la UE

El comitè LIBE del Parlament Europeu (PE) va debatre la Llei de Seguretat Ciutadana, popularment coneguda com a Llei Mordassa. Durant el debat, Josep-Maria Terricabras va dir: 'Aquesta llei és un atac directe als drets dels ciutadans i ataca principis fonamentals de la UE. S'hauria de retirar. Encara que des del PP diguin que ha estat ben acollida, no és cert. Només va ser aprovada per la majoria absoluta que té el PP'. Segons una enquesta de Metroscopia per Avaaz a finals de l'any passat, només un 7% dels ciutadans de l'Estat espanyol dóna suport a aquesta llei.

La Comissió Europea (CE) va dir que aquest assumpte queda sota les competències de cada estat membre. En opinió de Terricabras 'el sol fet que aquesta llei hagi arribat i hagi estat debatuda al PE ja representa una dura crítica' i va afegir 'demano que es destaqui la perillositat de la llei i que es tingui en compte'. La Llei Mordassa prohibeix manifestar-se a prop de qualsevol cambra legislativa com el Parlament, el Congrés dels Diputats o el Senat, i preveu que fer-ho pot comportar sancions de fins a 600.000€. També criminalitza el bloqueig als desnonaments i posa límits al que es permet a les xarxes socials, entre d'altres restriccions.

Diputats de quatre grups (Verd/ALE, GUE, ALDE i S&D) es van posicionar en contra d'aquesta llei.

Adjuntem l'enllaç de la seva intervenció: vídeo.

L'eurodiputat d'Esquerra Republicana Josep-Maria Terricabras
L'eurodiputat d'Esquerra Republicana Josep-Maria Terricabras

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web