spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 21 de juny de 2017

Terricabras, escollit membre del grup de seguiment i control de les activitats d’Europol


L’eurodiputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, ha estat escollit pel Grup Verds-ALE com el seu representant al Grup de Control Parlamentari Conjunt (GCPC) d’Europol. Aquest grup és de nova creació i començarà a actuar a partir de la nova regulació d’Europol, en la qual Terricabras ha treballat des de fa mesos.

El grup de control està format per diputats de tots els parlaments dels Estats membres de la UE i per una comissió de setze eurodiputats, entre els quals hi haurà Terricabras. La missió d’aquest grup serà supervisar les activitats d’Europol en el compliment de la seva missió, incloses les que tenen relació amb els drets i les llibertats fonamentals de les persones.

“En aquests moments de gran preocupació sobre la seguretat europea, considero que és particularment rellevant la creació d’aquest grup de control”, opina l’eurodiputat republicà. “És indiscutible que cal lluitar contra el terrorisme però s’ha d’evitar que en nom de la seguretat es vulnerin llibertats fonamentals. Perquè sense llibertat tampoc no hi ha seguretat”, afegeix.

“En clau catalana, també és interessant que puguem tenir una veu dins d’Europol, i més ara que el govern de l’Estat ha deixat els Mossos d’Esquadra sense accés a la seva informació. Crec que això és una greu irresponsabilitat en aquests moments d’alerta i més tenint en compte que el 37% de les detencions de terrorisme d’arrel gihadista de tot l’Estat s’han fet a Catalunya. Justament el que cal és la màxima coordinació possible”, ha conclòs Terricabras.

Europol és una agència de la UE en matèria policial amb seu a La Haia, Països Baixos, amb una plantilla de més de mil membres i dos-cents funcionaris d’enllaç, que dóna suport a més de 40.000 investigacions internacionals cada any.

Terricabras, escollit membre del grup de seguiment i control de les activitats d’Europol
Terricabras, escollit membre del grup de seguiment i control de les activitats d’Europol

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web