spotify instagram youtube Twitter Facebook
Diumenge, 30 de març de 2014

La batalla de l'aigua, és la batalla de la vida,i ara tornarem a guanyar-la

Sobre 'Barcelona World', Oriol Junqueras ha recordat que fer les lleis a mida d'uns quants no acostuma a ser bo per a la immensa majoria

Aquest matí, una important representació d'ERC ha participat en la manifestació en defensa del riu Ebre i el Delta que s'ha portat a terme entre Sant Jaume d'Enveja i Deltebre. A més del president del partit, Oriol Junqueras, hi han participat el diputat al Congrés Alfred Bosch, el diputat al Parlament de Catalunya Lluís Salvadó i els candidats al Parlament Europeu de la coalició amb ERC - NECat, Ernest Maragall i Josep-Maria Terricabras. Precisament, Terricabras, cap de llista de la coalició, ha manifestat que 'la batalla de l'aigua és la batalla de la vida, i en aquestes terres realment 'lo riu és vida'. El candidat republicà ha advertit que 'la mateixa batalla que es va guanyar fa més de deu anys, aquesta vegada es tornarà a guanyar'. Josep-Maria Terricabras ha expressat 'tot el nostre suport incondicional en la defensa del riu Ebre i el Delta' i s'ha compromès que, si és escollit al Parlament Europeu, 'des d'allà farem tota la força que calgui per tornar a guanyar aquesta batalla que és realment important per al Delta, per al riu Ebre i per a la vida de les Terres de l'Ebre'. Els representants d'ERC han estat acompanyats pel portaveu nacional de les JERC, Gerard Gómez; la diputada de les JERC, Marta Vilalta, regidors, alcaldes i simpatitzants del partit i les JERC amb una pancarta que portava el lema 'Per salvar el riu i el delta, independència'.

El president del partit, Oriol Junqueras, sobre l'acord entre CiU i PSC pel projecte 'Barcelona World', s'ha mostrat esperançat que 'l'escenificació del Govern i del PSC per cedir a les peticions, les demandes i les exigències del projecte no impossibiliti que finalment hi hagi un bon acord'. Junqueras ha recordat que 'de moment, el que tenim és una rebaixa brutal de la fiscalitat, que no només afavoreix aquesta inversió en concret, sinó tots els casinos que ja existeixen a Catalunya, i que es beneficiaran d'una rebaixa molt important sense fer res a canvi'. El president republicà ha dit que ERC continuarà treballant per 'arribar a un bon acord per a la immensa majoria dels ciutadans, i no només per a una, o unes quantes persones'. ERC voldria que la rebaixa fiscal no perjudiqués el conjunt de la ciutadania en un moment en què és demanen esforços a tothom 'i, en canvi, veiem com els que tenen més són els que més es beneficien de la protecció de CiU i el PSC'. Per a Junqueras, 'això és un greu error' i, per tant, caldria assegurar que la inversió beneficia el conjunt de la societat; i també, segons ell, 'que no hi ha una explosió urbanística en aquesta zona amb un Pla director que beneficia molt el propietari dels terrenys i se salta totes les previsions apuntades per la Llei'. El president republicà ho ha resumit amb aquesta sentència: 'fer les lleis a mida d'uns quants no acostuma a ser bo per a la immensa majoria’.

Manifestació en defensa de l'Ebre
Manifestació en defensa de l'Ebre

© 2022 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web