spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 22 de juny de 2016

Trobada del secretari d'Afers Exteriors amb diputats del Grup de Suport a Catalunya del Parlament d'Estònia

El secretari d'Afers Exteriors i de la Unió Europea del Govern, Jordi Solé, i el secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT), Albert Royo, s’han reunit aquest migdia al Parlament d’Estònia amb una representació de l’intergrup creat fa dos mesos per donar suport i seguir de manera específica el procés català. Entre els assistents a la reunió hi havia els dos copresidents del Grup de Suport: Mark Soosar, del partit governamental SDE, i Aadu Must, del partit a l’oposició ECP.
 
Els dos enviats catalans han posat al dia els diputats estonians sobre la situació política actual a Catalunya, els avanços en el full de ruta sobiranista i els possibles escenaris que poden resultar de les eleccions espanyoles de final de juny. Els diputats nacionals, amb representació tant del partit del govern com de l’oposició, han reiterat que les aspiracions catalanes són “comprensibles” per als estonians i han mostrat el seu desig que s’arribi a una solució “pacífica i dialogada”.
 
La creació d’aquest intergrup parlamentari a Tallinn va ser el resultat d’una relació i uns contactes iniciats fa anys des de DIPLOCAT, organisme adscrit al Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, amb trobades internacionals i la invitació a diversos diputats en el marc de grups d’observació electoral i Programes de Visitants Internacionals (PVI) de l’entitat, el darrer dels quals coincidint amb la Diada de 2015.
 
En el seu dia, Must va explicar que “el procés català és emocionant i comparable amb el d’Estònia, tot i que no exactament igual ja que la nostra història és diferent”. Mark Soosar, per la seva banda, va dir que “les nacions petites han de lluitar per la preservació de la seva cultura i la seva llengua i seʼls ha de donar lʼoportunitat de fer-ho”.


Notícia pubicada a:
http://afersexteriors.gencat.cat/ca/detalls/noticia/El-secretari-dAfers-Exteriors-es-reuneix-amb-diputats-del-Grup-de-Suport-a-Catalunya-del-Parlament-dEstonia

Trobada del secretari d'Afers Exteriors amb diputats del Grup de Suport a Catalunya del Parlament d'Estònia
Trobada del secretari d'Afers Exteriors amb diputats del Grup de Suport a Catalunya del Parlament d'Estònia

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web