spotify instagram youtube Twitter Facebook
Divendres, 5 de juny de 2015

Una delegació europea encapçalada per Terricabras i Maragall visita Palestina i Israel

Una delegació de l’Aliança Lliure Europea (ALE) encapçalada pels eurodiputats d’ERC-MES, Josep-Maria Terricabras i Ernest Maragall, ha visitat aquesta setmana Palestina i Israel amb l’objectiu d’establir contactes amb actors socials i polítics per conèixer de primera mà la situació del conflicte.

La missió, que va començar dilluns i ha acabat avui, ha visitat Tel Aviv, Hebron, Ramal·lah i Jerusalem, i s’ha reunit amb diputats àrabs al Parlament Israelià -que representen 200.000 persones que no tenen el reconeixement de minoria nacional-, amb diputats del Parlament Palestí i el líder de Fatah, Azzam al-Ahmad. La trobada amb al-Ahmad ha servit per plantejar la signatura d’un acord de col·laboració entre l’ALE i Fatah, per sumar suports per a la resolució d’un conflicte que manté la població palestina en condicions dramàtiques.

Els diputats també es van reunir amb les organitzacions Stop the Wall, Breaking the Silence i Peace Now i amb el Governador de Jerusalem, Adnan Alhusseini, que va manifestar que si Israel manté les actuals propostes no hi haurà acord de pau.

Segons el diputat i president de l’ALE, Josep-Maria Terricabras, 'la situació del poble palestí és el fracàs del respecte als drets humans i també el fracàs de la comunitat internacional'. Per Terricabras els més de 400 km de mur construïts són 'pitjor que el mur de Berlín i que l'apartheid a Sud-àfrica' i ha reclamat la urgència d’una 'solució de dos Estats pel bé de les dues comunitats'. També ha afegit que 'la comunitat internacional ha de pressionar Israel per aconseguir que s'arribi a converses de pau, no bilaterals entre Israel i Palestina, que no serveixen de res, sinó amb testimonis internacionals', i ha conclòs que 'quatre anys més de Netanyahu en el poder poden ser molt destructius per les possibilitats de pau en el conflicte'.

Per la seva part, després de la visita a Hebron, Maragall ha dit que 'la ciutat és una mostra concentrada de l'abast del conflicte, de com en pocs metres hi ha un contrast i una divisió tan absoluts, que et deixen entre deprimit i desconcertat'.

Una delegació europea encapçalada per Terricabras i Maragall visita Palestina i Israel
Una delegació europea encapçalada per Terricabras i Maragall visita Palestina i Israel

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web