spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 21 d'octubre de 2015

VALEO no se’n pot anar

És difícil estar d’àcord en el arguments que ens pot donar una multinacional quan decideix deslocalitzar la seva activitat industrial, sobre tot perquè la multinacional tan sols analitza les avantatges econòmiques que li raporta una decisió com aquesta.

VALEO prescindeix del cost social de la seva decisió unilateral i s’aplega al benefici que li comporta el tancament de la planta de Martorelles.

VALEO està a 29 països a tots els continents, a Catalunya està ubicada a Martorelles (Vallès Oriental). Tenen altres centres productius propers a Saragossa, Getafe, Fuenlabrada, Madrid i a Martos de Còrdova (Andalusia). També un centre a Tànger (Marroc).

VALEO ven el 67 % de la seva producció de la planta de Martorelles a SEAT i NISSAN.

Si VALEO tanca la planta de Martorelles per portar-la a Saragossa la decisió s’ha pres per alguna de les raons següents o per varies: SEAT i/o NISSAN decideixen canviar de proveïdor per raons tècniques, de qualitat, de preu o de servei. En aquest cas VALEO té la suficient capacitat per adaptar les seves plantes a les exigències que li requereixen els fabricants en conseqüència la deslocalització no està justificada.

Els avantatges fiscals i els criteris de rendibilitat a Martorelles són inferiors al que aconsegueixen a Saragossa. Significa que l’Autonomia i en conseqüència l’Estat Espanyol decideix beneficiar a VALEO i a la comunitat Aragonesa, en perjudici de Catalunya. PREMISSES PER RESOLDRE EL PROBLEMA Els treballadors de Martorelles no poden perdre el lloc de treball a VALEO VALEO ha de continuar subministrant els seus productes a SEAT I NISSAN a preus competitius, en les millors condicions de servei i qualitat. La planta de Martorelles s’ha de reconvertir en un centre punter i avançat tecnològicament per front als reptes a curt i mig TERMINI La Generalitat prioritza la defensa dels llocs de treball abans que qualsevol altra alternativa i és posa al davant de les negociacions

El Nou País no es pot permetre perdre llocs de treball ni coneixement.

Antoni Morros
President de la comissió sectorial d'Empresa, Indústria i Serveis

Antoni Morros
Antoni Morros

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web