spotify instagram youtube Twitter Facebook

POLÍTICA MUNICIPAL

Revista de l'ACM Dilluns, 13 de febrer de 2012

Davant la nova Llei de Governs Locals, quin creus que ha de ser el paper dels Consells Comarcals catalans?

Els consells comarcals s’han de plantejar juntament amb les diputacions i amb les vegueries com a base territorial i administrativa catalana. Cal estalviar recursos, no duplicar serveis amb altres ens i eliminar estructures sobredimensionades, però, colors polítics de banda, s’han d’estudiar les necessitats de cada comarca i comptar amb el màxim consens territorial. No és el mateix el Consell Comarcal del Barcelonès –amb l'Àrea Metropolitana- que els consells de zones despoblades o amb municipis petits.
Molts ajuntaments i, en definitiva, molts ciutadans podrien quedar-se sense serveis d’importància –sobretot mancomunats- que no podrien pagar i dels quals ara disposen gràcies a la gestió dels consells, com transport escolar, residus, atenció social, protecció civil i promoció econòmica.
Un altre punt a tenir en compte és la direcció política dels consells. Alerta amb professionalitzar massa llocs de direcció i que no hi hagi responsabilitat política en les decisions. Si ha de ser un consell d'alcaldes qui estigui al capdavant de l'administració comarcal, hauria de tenir visió supramunicipal i no només reunir-se un parell de cops a l’any.

Adriana Delgado
Presidenta del Consell Comarcal del Bages

© Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web