spotify instagram youtube Twitter Facebook

POLÍTICA MUNICIPAL

Revista de l'ACM Divendres, 1 de juny de 2012

La fusió de municipis és igual a eficiència?

Les administracions més properes al ciutadà són infinitament més eficients. El País necessita cuidar les persones i el territori, que els ajuntaments petits gestionen millor amb pocs recursos, gràcies a l’estima dels seus habitants pel patrimoni comú i la seva participació en els assumptes municipals.
La reducció de municipis faria que molta gent perdés part de la seva identitat i evitaria el manteniment de molts nuclis rurals, provocaria pitjors serveis i més cars, en prescindir de la implicació de la gent, típica de la proximitat. De manera àmplia, genera més deute un municipi gran que la suma de municipis petits, perquè se’n coneixen millor les necessitats i es rendeixen comptes als ciutadans contínuament.
És veritat, però, que els petits municipis hem de mancomunar més serveis i ser conscients que no ho podem gestionar tot. Seria el moment perquè administracions supramunicipals es fessin càrrec d’infraestructures importants com les carreteres d’accessos a nuclis.
Si ara, amb l’excusa d’una falsa millora de l’eficiència, es cau en la trampa de qüestionar municipis, ben aviat es discutirà la necessitat de les autonomies.

Josep Castells Farré
Alcalde de Castell de Mur

© Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web