spotify instagram youtube Twitter Facebook

ORGANIGRAMA

Òrgans de govern d'Esquerra Republicana Òrgans consultius d'Esquerra Republicana Altres òrgans d'Esquerra Republicana Govern de la Generalitat de Catalunya Diputats i diputades Món municipal Diputacions provincials

Raül Romeva

Lloc i data de naixement Madrid, 12 de març de 1971
Càrrec institucional actual Conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya.
Formació i trajectòria personal Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctor en Relacions Institucionals per la mateixa universitat.
Ha treballat al Centre Unesco de Catalunya, a la UNESCO de Bòsnia i Hercegovina, a Intermón Oxfam i a l’Escola de Cultura de Pau de la UAB. Ha estat professor de Relacions Internacionals a la UAB entre 1994 i 2002, consultor electoral per l’OSCE.
Trajectòria cívica És membre d’Òmnium Cultural des de mitjans 2015 i col·laborador de la campanya Ara és l’hora.
Trajectòria política Ha estat diputat al Parlament Europeu en representació ICV entre 2004 i 2014. A la cambra europea, ha seguit sobretot les comissions d’Afers Exteriors, Política Interior i Immigració, Drets de les Dones i Igualtat, Pesca i Afers Marins, Política Social, Drets Humans, i Seguretat i Defensa, a banda de participar en les delegacions d’EUROMED, EUROLAT, Mèxic, Amèrica Central i ASEAN, entre d’altres. També ha estat vicepresident del Grup Verds/ALE durant cinc anys.
Trajectòria institucional Des de gener de 2016 és conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya.

© Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web